urednistvo@preteklih24.si

Izginil osebni avtomobil

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 194 klicev, od tega 78 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali osem nedovoljenih prehodov državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 17 kaznivih dejanj,
– 8 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 12 povoženj živali,
– 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 2 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj so imeli policisti v postopku naslednje kršitelje, ki so na območju PP Gorišnica prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj:

– 2 državljana Hrvaške, s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih oznak,
– 1 državljana Hrvaške, s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih oznak,
– 1 državljana Srbije, z osebnim avtomobilom srbskih registrskih oznak,
– 1 državljanko Avstrije, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak.

Policisti so vse oglobili.

PRIJET AFGANISTANEC

Včeraj, zgodaj popoldan, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki je bilo pripeto tovornemu vozilu srbskih registrskih oznak in ga je vozil državljan Srbije, odkrili skritega državljana Afganistana, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Zavrnili so ga nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

PRIJETI TUJCI

Danes, ob 4.25, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan Hrvaške, odkrili pet skritih tujcev (tri državljane Bangladeša, enega državljana Maroka in enega državljana Alžirije), ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

TURKI SO SE SKRIVALI V JARKU

Policisti so sinoči v Zgornjem Gruškovju izsledili tri državljane Turčije, ki so se skrivali v jarku. Vsi trije so pred tem nedovoljeno, na zeleni meji, iz Hrvaške vstopili v našo državo. V postopku so vsi zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih prepeljali v azilni dom.

AVTO SO NAM PREDALI PAKISTANCA

Včeraj popoldan so nam avstrijski varnostni organi predali državljana Pakistana, ki so ga prijeli, ko je na zeleni meji nedovoljeno vstopil iz Slovenije v Avstrijo. Policisti so ugotovili, da je Pakistanec včeraj zjutraj, na enak način nedovoljeno vstopil iz Hrvaške v Slovenijo. Zato ga bodo policisti zavrnili nazaj na Hrvaško. Postopek z njim še poteka.

POD VPLIVOM ALKOHOLA TRČILA V DIVJAD

Sinoči je voznica osebnega avtomobila v Hlaponcih trčila v srno. Slednja je na kraju poginila. Policisti so ugotovili, da je imela voznica v času nesreče v organizmu 0,38 mg/l alkohola.

Policisti so ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji izdali plačilni nalog.

ODTUJIL DVE ELEKTRIČNI IN DVE TREKING KOLESI

Neznani storilec je v noči na 6. 4. 2021, na še nepojasnjen način dvignil vrata garaže ob stanovanjski hiši v Zgornji Polskavi in iz nje odtujil električni kolesi znamke Reaction hybrid EX (21 in 19 col), treking kolo Giant Roam XR in moško treking kolo Giant Roam X1.

Skupna materialna škoda znaša okoli 7.000 evrov.

IZGINIL OSEBNI AVTOMOBIL…

Neznani storilec je v noči na 6. 4. 2021 iz odprte garaže ob stanovanjski hiši v Gladomesu odtujil osebni avtomobil, znamke Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI, serije VII, letnik 2016, kovinsko sive barve, reg. št. MB GI-062.

Materialna škoda znaša okoli 8.000 evrov.

….IN ŠE EN

Neznani storilec je med 30. 11. 2020 in 20. 1. 2021, iz garaže ob gospodarskem poslopju na Hajdini, odtujil neregistriran in nevozen osebni avtomobil, znamke Volkswagen 1200, letnik 1964.

Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.