urednistvo@preteklih24.si

Vmešal se je v spor in hudo poškodovan končal v bolnišnici

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 114 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 29 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 37 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 5 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 5. 4. 2021, od 6. ure in 6. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje in kolesa. Škoda znaša okoli 850 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni koloesi znamk Btwin in Idal. Škoda znaša okoli 600 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovni prostor, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 50 evrov.

Kaznivo dejanje hude telesne poškodbe:

V nedeljo, 4. 4. 2021, nekaj pred 3. uro, so bili policisti obveščeni o dogodku na območju Trbovelj, v katerem je bil huje poškodovan 49 letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je v zasebnem stanovanju prišlo do spora med 26 letnim moškim in 38 letnim osumljencem. V spor se je vmešal tudi 49 letni oškodovanec, ki ga je osumljeni 38 letnik napadel in huje poškodoval z ostrim predmetom. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju, po prvih podatkih njegovo življenje ni ogroženo.

Osumljencu je bila kmalu po dejanju na kraju odvzeta prostost in je bil danes zaradi suma kaznivega dejanja hude telesne poškodbe priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. V preteklosti je bil že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah dogodka, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 13. ure je na cesti med Kisovcem in Izlakami prišlo do promete nesreče v kateri je bil samoudeležen kolesar. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal na bankino in padel, ter se pri tem huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Trbovlje, izdan pa mu bo plačilni nalog.