urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči na Tolminskem udeležena tri vozila

Včeraj, 5. aprila ob 22.45 uri, so policisti PP Nova Gorica na Vogrskem (Občina Renče-Vogrsko) ustavili 40–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniška dovoljenja.

Fotografija je simbolična

Prav tako so mu policisti odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, ki je bil pozitiven na prepovedane droge (na
psihoaktivno snov THC in amfetamine). Novogoriški policisti so hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov osebno vozilo zasegli, prav tako ga zaradi več kršitev prometne zakonodaje čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve določb Zakona o nalezljivih boleznih.

V Solkanu iz prometa izločili hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 5. aprila ob 21.44 uri, so policisti v Solkanu ustavili 27–letnega voznika neregistriranega skuterja in v nadaljevanju ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu omenjeno vozilo v skladu s prometno zakonodajo zasegli, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti na Cerkljanskem iz prometa izločili 41-letnega voznika zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Policisti PP Idrija so včeraj, 5. aprila ob 16. uri, na območju zaselka Želin na Cerkljanskem ustavili 41–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi, ki je bil pozitiven na prepovedane droge (amfetamine in opijate). Policisti so mu odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V električni omarici pregorela glavna varovalka

Včeraj, 5. aprila ob 22.39 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je v naselju Orehovlje v eni od stanovanjskih hiš prišlo do požara v električni omarici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je iz neznanega vzroka pregorela glavna varovalka v zaklenjeni električni omarici, pri čemer je nastala materialna škoda za približno 500 evrov. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili novogoriško državno tožilstvo.

Zagorelo na zunanjem delu skladišča

Včeraj, 5. aprila ob 3.26 uri, je bila Policija s strani prijavitelja obveščena o požaru na zunanjem delu skladišča pri večji trgovini v Novi Gorici (Ulica Gradnikove brigade). V zvezi požara je bilo z ogledom med drugim ugotovljeno, da je neznanec v nočnem času na neznan način na zunanjem delu skladišča gostinskega objekta zanetil požar in s tem povzročil škodo na objektu ter na več drugih predmetih na škodo gospodarske družbe. Kasneje so požar dokončno pogasili gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica. Glede okoliščin požara so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Nova Gorica primer preiskujejo v smeri suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeležena tri vozila

Danes, 6. aprila ob 7.27 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v Tolminu in v kateri je bilo udeleženih več vozil (dve osebni vozili in tovorno vozilo s priklopnikom). Z ogledom in zbiranjem obvestil so policisti PP Tolmin ugotovili, da je 52–letni voznik tovornega vozila vozil po glavni cesti iz središče Tolmina proti Peršetom. Med vožnjo v desnem nepreglednem ovinku v Tolminu po klancu navzdol, na mokrem vozišču, mu je zaradi neprilagojene hitrosti prednji del priklopnika zaneslo na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila; omenjeni priklopnik je njeno vozilo oplazil po zadnjem levem bočnem delu vozila. Takoj za voznico je pripeljal še drugi voznik avtomobila. Tudi njegov avtomobil je priklopnik oplazil po levem boku, nato pa je osebni avtomobil z zadnjim bočnim delom odbilo v stanovanjsko hišo, kjer je obstalo. V prometni nesreči nihče od udeležencev nezgode ni bil poškodovan, pomoč na kraju so nudili gasilci PGD Tolmin. Vozniku tovornega vozila je bil zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog (neprilagojena hitrost, kršitev določb 45. člena ZPrCP).

V prometni nesreči II. kategorije na Ajdovskem lažje poškodovan 53-letni kolesar

V nedeljo, 4. aprila ob 14.39 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Batuje (Občina Ajdovščina) in v kateri je bil udeležen kolesar in voznica osebnega avtomobila. Policisti so z ogledom in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 42–letna voznica avtomobila peljala po lokalni cesti izven naselja Batuje iz obrtne cone Batuje-Mlake proti križišču z regionalno cesto. Ko je pripeljala do križišča z omenjeno regionalno cesto, kjer je s predpisano signalizacijo oz. s prometnim znakom za izrecne odredbe »Ustavi« označena prednostna cesta, se je voznica z vozilom ustavila, nato pa zapeljala v križišča in zavijala levo proti kraju Selo. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto ni pustila mimo vseh vozil, ki so vozila po prednostni cesti in katerih smer vožnje je sekala. V tistem trenutku je namreč z njene leve strani po regionalni cesti pripeljal 53–letni kolesar, ki je v križišču vozil naravnost proti kraju Batuje. Kolesar je posledično s prednjim delom svojega kolesa trčil v levi bočni del avtomobila. Po trčenju je kolesarja vrglo čez pokrov motorja na drugo stran avtomobila, kjer je predvidoma lažje poškodovan obležal na vozišču. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vključevanje v cestni promet, kršitev 56. člena ZPrCP) je bil voznici izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije na Idrijskem 63-letni voznik zapeljal z vozišča pod cesto

V soboto, 3. aprila ob 14.54 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami med Spodnjo Kanomljo in Idrijskimi Krnicami (Občina Idrija), kjer je osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Ugotovljeno je bilo, da je 63–letni voznik avtomobila vozil na lokalni cesti iz Spodnje Kanomlje proti naselju Idrijske Krnice. Slednji je med vožnjo na omenjeni relaciji nad stanovanjsko hišo v Spodnji Kanomlji v desnem nepreglednem ovinku zapeljal naravnost pod cesto, kjer se je po vožnji v dolžini dobrih petnajst metrov po strmi brežini vozilo obrnilo na bok in obstalo ukleščeno med drevesi. S pomočjo znancev je vozniku uspelo priti iz vozila na cesto. V odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo ugotovljeno, da je bil voznik pod vplivom alkohola, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola. Kasneje so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč vse do prihoda reševalcev NMP ZD Idrija. Reševalci so ga oskrbeli in nato predali v nadaljnjo oskrbo dežurni ekipi Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti bodo zoper voznika glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže telesnih poškodb podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.