urednistvo@preteklih24.si

Po avtocesti s kar 209 km/h

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 14 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Škofjeloški policisti so v nedeljo obravnavali prijavo občana o najdbi starega neeksplodiranega predmeta. Strokovnjaki civilne zaščite so predmet varno uničili. Tovrstnih predmetov se ne dotikamo,
umaknemo se na varno razdaljo in o najdbi takoj obveščamo bodisi 112 ali 113.

V Kraju so policisti v nedeljo pozno zvečer obravnavali prijavo povzročanja hrupa v zasebnem prostoru z glasno glasbo. Kršitelju so izrekli opozorilo. Prepovedano je z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi.

Obravnavana sta bila dva dimniška požara. Škoda ni nastala.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo povzročitve lahkih telesnih poškodb na javnem kraju. Udeleženci so bili identificirani. Kriminalisti vodijo postopek.

V še enem primeru pa so zaradi udarca in vpitja obravnavali dva moška, ki sta se v Kranju znesla nad dvema drugima odraslima osebama. Do spora je prišlo po tem, ko je mladoletnik, ki je povezan s kršiteljema, na skiroju na pločniku trčil v enega od oškodovanih občanov. V zadevi poteka prekrškovni
postopek.

V Podhomu so policisti včeraj opoldan obravnavali tatvino drv.

Divjad je bila povožena v Šenčurju, na glavni cesti v Podljubelju in na Spodnjem Brniku.

Promet

Blejski policisti so včeraj obravnavali nesrečo kolesarja, ki je sam padel med vožnjo kolesa z Bohinja proti Bledu. Zapeljal je na bankino in padel. Po podatkih policije je lažje poškodovan.

Hitrost

Gorenjski prometni policisti so včeraj poostreno merili hitrost na avtocesti. Ugotovili so 41 prekoračitev hitrosti. Med njimi je bil tudi voznik, ki je vozil s hitrostjo 209 km/h. Proti kršiteljem zaradi prehitre vožnje potekajo prekrškovni postopki.

Policisti pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in odgovorni vožnji. Zlasti segment hitrosti je povezan z velikimi tveganji in hudimi posledicami, kadar pride do nesreče.