urednistvo@preteklih24.si

10-letni otrok pritekel iz hiše na cesto pred vozilo 21-letnega voznika, otrok utrpel hude poškodbe hrbtenice

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu (med 2. in 5. 4. 2021) intervenirali v 142 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 461 klicev. Obravnavali so 19 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 2 s hujšimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 17 intervencij.

Fotografija je simbolična

2. 4.2021

Pri Podgradu je nekdo ukradel 15 kubičnih metrov lesa, vrednih 1200 evrov.

Popoldan so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Luciji. Policisti so identificirali dva moška, stara 36 in 37 let. Obema so izdali plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in zaradi kršitev zakona o nalezljivih boleznih. 35-letniku so odredili tudi pridržanje.

Ob 21. uri so na mejnem prehodu Dragonja obravnavali tri državljane Slovenije s ponarejenimi PCR testi. Sledi kazenska ovadba.

3. 4.2021

V Žusterni je nekdo poskušal ukrasti moped Piaggio. Ker mu to ni uspelo, ga je prestavil, zatem pa namerno poškodoval. Ukradel pa je registrsko tablico.

Ob 15.50 je v Dekanih padel motorist. Prometno nesrečo je povzročil 65-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pripeljal po ulici in pred znakom STOP ni ustavil, temveč zapeljal naprej. Takrat je z njegove desne pripeljal 15-letni domačin z mopedom in trčil v sprednji desni del avtomobila ter padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Izola. Moped mu bodo zasegli, ker ni ni registriran, mladoletnik pa nima vozniškega dovoljenja. Povzročitelju prometne nesreče sledi ukrep glede na poškodbe.

Ob 21. uri so v Seči zasegli osebni avto 34-letni Celjanki, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdložilni predlog.

4. 4.2021

Ob 0.25 je 35-letni voznik osebnega avtomobila pri Podgradu zaradi vožnje preblizu desnega roba zapeljal izven vozišča na travnato brežino, kjer se je vozilo prevrnilo na streho. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,85 mg/l alkohola. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, sledi mu obdolžilni predlog. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SB Izola na zdravljenje.

Ob 18.20 so na mejnem prehodu Dragonja dvema potnikoma iz Maribora zasegli ponarejena PCR testa. Sledi jima kazenska ovadba.

Ob 19. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Vanganelu. Policisti so na kraju ugotovili, da je 10-letni otrok pritekel iz hiše na cesto, kjer je vanj trčil 21-letni voznik osebnega avtomobila. Otrok se je pri tem huje poškodoval (zlom nadlahtnice), odpeljan je bil v bolnišnico. Cesta je bila zaprta približno eno uro.

V Selcah so ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22. uri so v Divači ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen alkotest pokazal 0,61 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in napisan obdolžilni predlog.

5. 4.2021

Ob 16.50 so policisti v Vanganelu ustavili voznika osebnega avtomobila. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, katerega rezultat je pokazal 0.00 mg/l. Zaradi suma vožnje pod vplivom mamil in drugih psihoaktivnih sredstev ali snovi mu je bil odrejen hitri test na mamila, katerega pa je odklonil, prav tako je odklonil tudi strokovni pregled. Izrečen mu je bil ukrep prepoved nadaljnje vožnje, vozniškega dovoljenja ni imel pri sebi. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 21.15 so policisti na Šmarski cesti v Kopru ustavili 20-letnega voznika. Gre za mladega voznika, ki je v naselju prekoračil hitrost za 43 km/h. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V soboto so policisti v Gračišču obravnavali državljana Turčije, na Rakitovcu pet državljanov Afganistana, pri Podgradu pa tri državljane Afganistana.

V nedeljo so pri Kozini obravnavali dva državljana Afganistana in pri Novokračinah dva državljana Pakistana, v ponedeljek pa pri Ilirski Bistrici dva državljana Pakistana in pri Mali Bukovici štiri državljane Pakistana in enega državljana Indije.