urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovana 9-letna deklica

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih treh dneh prejeli 754 klicev občanov. 181 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

Fotografija je simbolična

39 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 70 s področja cestnega prometa ter 68 s področja javnega reda in miru.

V petek, nekaj pred 21. uro, so policisti na območju Policijske postaje Slovenj Gradec obravnavali povzročitev splošne nevarnosti. 54-letni občan je zagrozil, da bo s plinom razstrelil stanovanjsko hišo. Ker so policisti ob prihodu na kraj zaznali uhajanje plina, zaradi česar bi lahko prišlo do eksplozije, so v sodelovanju z gasilci, poskrbeli za evakuacijo, sosednjih stanovalcev. Do eksplozije na srečo ni prišlo, policisti so s pomočjo pogajalcev po več urah truda, uspeli občana prepričati, da je prišel iz hiše. Po dogajanju so ga hospitalizirali.

Cestni promet

V petek, nekaj čez 20. uro so policisti obravnavali prometno nesrečo v kateri sta se hudo poškodovala voznik motornega kolesa in njegova mladoletna sopotnica.

40-letni voznik je vozil neregistrirano motorno kolo po lokalni cesti v naselju Florjan, iz smeri Šoštanja proti Florjanu. V blagem desnem ovinku je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na levo stran ceste, kjer je s prednjim delom motornega kolesa trčil v robnik hodnika za pešce in nato silovito trčil še v kovinsko ograjo, ob potoku Florjanščica. V trčenju je motorno kolo odbilo v zrak. 40-letnega voznika in njegovo 9-letno sopotnico je pri tem vrglo z motornega kolesa v strugo potoka Florjanščica. V prometni nesreči sta se oba hudo poškodovala. Voznika bodo zaradi povzročitve prometne nesreče kazensko ovadili.

Sedmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila.

Kriminaliteta

Na Cesti talcev v Velenju so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka od koder je storilec ukradel električno kolo.

Na Škapinovi ulici v Celju je neznani storilec v stanovanjskem bloku vlomil v več kleti. Iz ene kleti je odnesel več steklenic bučnega olja iz ene pa kolut električnega kabla.

V soboto zjutraj so policisti bili obveščeni o požaru v Šentrupertu nad Laškim, kjer je zaradi udara strele zagorel hlev. Ogenj je uničil ostrešje in nekaj kmetijskih strojev.

V Mlačah, ob ribniku, je neznani storilec vlomil v bivalno prikolico in ukradel dve ribiški palici in dve kosilnici.

Na Teharski cesti v Celju je neznani storilec iz odklenjenega vozila ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Na Bregu, v Celju so policisti obravnavali tatvino mopeda znamka Piaggio Ciao, kovinsko modre barve, registrskih številk CE 2D V8.

V nedeljo zjutraj so policisti bili obveščeni, da je na območju Slovenj Gradca ogenj v celoti uničil leseno uto. Tuja krivda za nastanek požara je izključena.