urednistvo@preteklih24.si

Voznik zapeljal z mosta v vodo in na kraju podlegel poškodbam

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 11 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami in eno s smrtnim izidom; 14 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

Kranjski policisti so se v petek popoldan odzvali na prijavo fizičnega nasilja nad žensko na javnem kraju. Postopek so najprej poskušali izvesti z uporabo milejših pooblastil, ki pa so jih zaradi neupoštevanja ukazov in upiranja osebe stopnjevali do uporabe prisilnih sredstev. Moškega so pridržali. Bil je pod vplivom alkohola. Zaradi kršitev ga trenutno obravnavajo v prekrškovnem postopku s približno 2.550 euri globe. Odredili so mu tudi prepoved približevanja oškodovanki.

Kranjski policisti so včeraj sredi popoldneva obravnavali nesrečo moškega, ki je z višine padel pri delu na objektu. Umrl je na kraju. Odrejena je bila obdukcija. Tuja krivda je izključena.

Na območju Jesenic so policisti včeraj obravnavali nesrečo traktorista, ki se je prevračal po pobočju. Okoliščine kažejo, da je zapeljal preveč na rob območja. Moški je bil s hujšimi poškodbami s helikopterjem slovenske vojske odpeljan v zdravstveno ustanovo.

Požari v naravi:

V okolici Škofje Loke je občan kuril veje, ogenj pa se je razširil na travnik. Pogorela je manjša površina. Škoda ni nastala. V Zgornjih Bitnjah je zagorela podrast. Manjši požar v naravi so policisti z gasilci obravnavali tudi v okolici Jesenic.

Drugi požari: V Žireh so policisti obravnavali dimniški požar. V Kranju pa je v stanovanjskem objektu zagorela elektronska naprava. Nastala je manjša škoda. Kranjski policisti so obravnavali še primer kurjenja plastike, ki je bila odložena v kupu z vejami. Ogenj so pogasili gasilci. O nedovoljenem ravnanju bodo policisti obveščali pristojni inšpekcijski organ.

Kranjski policisti so obravnavali trčenje v psa, ki je z zasebnega zemljišča nenadoma pritekel na cesto. Proti skrbnici poteka prekrškovni postopek.

Promet in smrtna prometna nesreča

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali tri nesreče s posledicami za udeležence.

V petek opoldan se je mlajša oseba med rolanjem na dovozni poti spotaknila in nenadoma padla na cesto ter pod osebni avtomobil. Pod njim je z glavo udarila v dno vozila. K sreči je uporabljala čelado. Po podatkih policije je oseba lažje poškodovana.

Včeraj ponoči je voznik v okolici Kranja trčil v drevo. V vozilu se je poleg voznika nahajalo še pet potnikov, eden celo v prtljažniku. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,72 mg/l alkohola. Po podatkih policije so bili lažje poškodovani trije potniki. Proti vozniku policisti vodijo postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, proti vsem pa poteka tudi prekrškovni postopek zaradi kršitve omejitve gibanja ponoči. Postopek še poteka.

Danes ponoči pa so policisti v Bohinju obravnavali nesrečo voznika, ki je z mosta zapeljal vodo in prevrnjen na strehi v njej obstal. Umrl je na kraju. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Odrejena je bila obdukcija. V vozilu je bila še potnica, ki pa po podatkih policije ni poškodovana in je po nesreči poskušala takoj pomagati. Postopek še poteka. Gre za tretjo letošnjo smrtno žrtev na gorenjski cestah.

Prijave varnostnikov

Kranjski policisti so včeraj obravnavali dva primera prijav varnostnikov zaradi nenošenja mask občanov v trgovinah. Opoldan so v istem dogodku obravnavali dve osebi (moškega in žensko), ki nista upoštevali opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski. Upoštevala nista niti policistov. Kljub poskusu mirne rešitve situacije je kršiteljica na dejanja policistov odgovorila z vpitjem in žalitvami. Kršitelja sta z dejanjem povzročila tudi zgražanje drugih strank v trgovini. Policisti ju obravnavajo zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika, nenudenja podatkov ter kršitve javnega reda zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju in do policistov.

V drugem primeru pa je moški na opozorilo varnostnika reagiral z grožnjo, da ima orožje. Kršitelj se je zatem odpeljal. Policisti so ga izsledili. Bil je pod vplivom alkohola (0,44 mg/l). Obravnavajo ga zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

Varnostnik ima pravico in dolžnost, da na te stvari opozori in jih zahteva.

Kriminaliteta

V Kranju je varnostnim včeraj zalotil storilca vloma v poslovni objekt, ki je v objekt nasilno vstopil z razbitjem stekla na vratih. Osumljenec se je pri dejanju poškodoval. Policisti so ga pridržali za čas zbiranja obvestil in proti njemu vodijo postopek zaradi suma kaznivega dejanja.

V Bistrici pri Naklem pa je neznani storilec poškodoval ključavnico na garažnih vratih.