urednistvo@preteklih24.si

S pištolo v roki od blagajničarke zahteval denar

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 320 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 97 dogodkov, s področja javnega reda in miru 105 dogodkov in s področja prometne varnosti 71 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, 2 drzni tatvini, 23 tatvin, 15 vlomov ( v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 21 krat na javnem kraju in 17 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 2. 4. 2021, od 6. ure in 4. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Centru je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni gorski kolesi. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bila odtujena športna oprema. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v dve garaži, od koder je bilo odtujeno kolo in motorno olje. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje in kolo. Škoda znaša okoli 350 evrov.

V Višnji Gori je bilo vlomljeno v dva poslovna prostora, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki in alkoholna pijača. Škoda znaša okoli 900 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bila odtujena gradbena oprema. Škoda znaša okoli 1800 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v skladišče novogradnje, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 550 evrov.

Na Celovški cesti je bilo vlomljeno v gradbišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Rop:

V petek, nekaj po 16. uri je v prodajalno v Centru vstopil neznan moški, pristopil do blagajničarke, ter s pištolo v roki od nje zahteval denar. Iz odprte blagajne je nato vzel nekaj sto evrov bankovcev in kraj zapustil. Med dejanjem je blagajničarko dvakrat udaril po roki in jo pri tem lažje poškodoval. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star med 20 in 25 let, visok okoli 185 cm, oblečen je bil v črna oblačila, na glavi je imel masko, ter kapo s šiltom.

Drzne tatvine:

Včeraj v jutranjih urah je na območju Viča neznani moški s pretvezo vstopil v stanovanje oškodovanca, kjer ga je s pogovorom zamotil, ob odhodu pa mu z stanovanja odtujil mobilni telefon in nakit. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 20 let, visok okoli 180 cm, kratkih temnih las, z brki.

V petek v jutranjih urah je v Centru do oškodovanke pristopil neznani moški, ji iz rok strgal denarnico, ter s kraja zbežal. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli 40 let, visok okoli 185 cm, suhe postave, kratkih temnih las, z izrazito dolgo brado, oblečen je bil v črna oblačila.

Prijeta storilca drzne tatvine:

V četrtek, 1. 4. 2021, okoli 11. ure so policisti bili obveščeni, da je v Šmartnem v Tuhinju, ženska vstopila v stanovanjsko hišo in jo preiskala, pri tem pa so jo zalotile tri stanovalke. Osumljenka je hotela s kraja zbežati skupaj z gotovino, ki jo je našla v hiši, vendar so ji stanovalke med prerivanjem uspele gotovino odvzeti. Osumljenka je zbežala s kraja in prisedla v osebno vozilo pri katerem jo je čakal moški, ki je med begom tudi grozil oškodovankam naj se umaknejo. Oba osumljena sta se nato s kraja odpeljala. Oškodovanka je policistom sporočila tudi registrsko številko vozila, ki so ga policisti kmalu za tem izsledili na območju Trojan. Policisti so 70-letni osumljenki iz območja Kočevja in 53-letnemu osumljencu iz območja Kočevja odvzeli prostost, ter ju v petek privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor. Oba osumljena sta bila s strani policije že večkrat obravnavana zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

Nesreča pri delu:

V petek, nekaj pred 12. uro je v Cerknici prišlo do delovne nesreče pri delu s traktorjem. Na traktorju sta se nahajala dva moška, med opravilom pa je eden padel pod kolesa traktorja, ki ga je prevozil. Moškega so huje poškodovanega s helikopterjem odpeljali v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, okoli 18.30 je na Škofljici prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen motorist. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,65 mg/l) je padel po vozišču in se lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog, ter zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, okoli 16.30 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na obvoznici v Trzinu. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Ljubljane proti Domžalam, ter zapeljal iz desnega na levi prometni pas. Pred tem se ni prepričal, če lahko to varno stori, zato je s sprednjim delom trčil v zadnji del vozila, ki je vozilo po levem prometnem pasu. Voznik udeleženega vozila je zaradi trčenja izgubil nadzor nad vozilom, zapeljal desno izven vozišča in obstal v obcestnem jarku. Povzročitelj nesreče je ustavil in odhitel pomagati ponesrečenemu vozniku, ki se je lažje poškodoval. Nekaj minut zatem se je v isti smeri pripeljala voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v zadnji del vozila povzročitelja, ki je ostalo po prvem trčenju na levem prometnem pasu. V tej nesreči ni bil nihče poškodovan. Vsi trije vozniki so bili preizkušeni z alkotestom, ki je bil pri vseh negativen. Obema povzročiteljema je bil izdan plačilni nalog.

V petek, nekaj po 14. uri je na cesti med Sodražico in Loškim potokom prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik kombija in voznica osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki v križišču ni upošteval prednosti, ter trčil v vozilo voznice, ki je pravilno peljala naravnost, tako da je vozilo prevrnilo na bok. Voznica in njena sopotnica sta se v nesreči lažje poškodovali. Policisti so vozniku odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog.