urednistvo@preteklih24.si

Močno vinjenega voznika policisti pridržali so streznitve

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure dne 3. 4. 2021, do 6. ure 4. 4. 2021, prejeli 265 klicev, med katerimi je bilo 82 interventnih klicev.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 10 kaznivih dejanj,

– 9 prometnih nesreč I. kategorije,

– 7 povoženja divjadi,

– enega voznika so policisti pridržali do streznitve, enega pa do privedbe k sodniku za prekrške

– 15 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 8 kršitve na javnem kraju in 7 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

Prometna varnost

PRIVEDEN K SODNIKU

Policisti so v kraju Stanošina ustavili 41-letnega državljana Latvije, voznika tovornega, ki je odpeljal iz Mejnega prehoda Gruškovje, preden je postopek mejne kontrole bil končan. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,88 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do privedbe k dežurnemu sodniku za prekrške na Ptuju. Prav tako mu je bila izrečena globa ker je samovoljno zapusti območje mejnega prehoda, dokler mejna kontrola ni opravljena.

PRIDRŽAN DO STREZNITVE

Policisti so opravili kontrolo 42-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri kontroli mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, elektronski indikator je pokazal, da je imel v organizmu 0,68 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo predlagan v prekrškovni postopek pred Okrajnim sodiščem na Ptuju.