urednistvo@preteklih24.si

Povzročil prometno nesrečo, pobegnil in v R Avstriji prijavil tatvino osebnega avtomobila

Policisti PPP Murska Sobota, obravnavajo prometno nesreče, ki se je zgodila 31. 3. 2021 ob 13.20 v naselju Veržej v bližini župnišča, med voznikom neznanega osebnega avtomobila, višje izvedbe, črne barve in kolesarjem, ki se je ustavil pred prehodom za pešce.

Fotografija je simbolična

Neznani voznik naj bi kolesarja oplazil z ogledalom. Po trčenju se je neznani voznik odpeljal v smeri
Banovec. Kolesar je bil v nesreči lažje telesno poškodovan. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče policisti naprošajo neznanega voznika in morebitne očividce, da se oglasijo na najbližji Policijski postaji ali pokličejo na tel. št. 113.

Iz krožišča zapeljal na varovalni otok

Včeraj, malo pred 19.00 se je v Murski Soboti voznik osebnega avtomobila pripeljal v dvojno krožišče in želel zapustiti krožišče na prvem izvozu. Zaradi prevelike hitrosti je vozilo zaneslo na levo, kjer je zapeljal na varovalni otok in trčil v prometni znak in ga poškodoval. Vozilo je bilo v nesreči v celoti uničeno. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja in vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo.

Povzročil prometno nesrečo, pobegnil in v R Avstriji prijavil tatvino osebnega avtomobila

Včeraj, malo pred 23. uro so pomurski policisti med kontrolo prometa na avtocesti iz smeri Grabonoša v smeri Dragotincev zaustavljali osebni avtomobil znamke BMW, kateri pa znake policistov ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval v smeri M. Sobote. Po približno 700 metrih vožnje je trčil v oznake za delovišče in usmerjevalne table, pri čemer mu je odtrgalo prednje kolo. Zaradi tega je zapeljal v levo v odbojno ograjo od tam pa na desno na SOS, kjer je voznik zapustil vozilo in peš pobegnil. O pobegu voznika s kraja prometne nesreče so policisti obvestili tuje varnostne organe.

Danes v dopoldanskem času so policisti s strani Avstrijskih varnostnih organov dobili vrnjenega voznika, tujca državljana Velike Britanije, ki je pri njih prijavil tatvino osebnega avtomobila. Ker so bili ponoči seznanjeni o pobegu voznika s kraja nesreče na avtocesti pri Dragotincih so posumili da gre za isto osebo. Zoper voznika je bil uveden prekrškovni postopek zaradi več prekrškov. Izrečena mu je bila globa.