urednistvo@preteklih24.si

Pijan moški vpil na svojo mamo in jo žalil, sledilo je pridržanje

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 18 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj tatvin.

Posredovali so zaradi požarov in kurjenja v naravnem okolju.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z 2,5 promili alkohola

Policisti PP Novo mesto so bili 1. 4. okoli 9. ure, obveščeni, da je na parkirnem prostoru v Novem mestu voznik osebnega avtomobila trčil v drugo vozilo in odpeljal s kraja. Na podlagi opisa vozila so povzročitelja nesreče izsledili in ugotovili, da gre za 32-letnega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,23 miligramov alkohola. Zasegli so mu Renault Megane, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu, in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

V noči na 2. 4. se je zgodila prometna nesreča na Senovem. Policisti PP Krško so opravili ogled in ugotovili, da je 26-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob cesti. Povzročitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 0,39 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov in Zakona o nalezljivih boleznih so mu izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli tatove

O tatvini iz prodajalne v Krškem so bili policisti obveščeni ob 13. uri. Storilci naj bi odtujili suhomesnate izdelke in pobegnili z osebnim avtomobilom. Takoj so se odzvali in na Senušah izsledili in ustavili avtomobil, v katerem so bili štirje osumljenci. Zasegli so jim ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper osumljence bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Nekaj pred 13. uro so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz naselja Brezje, kjer naj bi kršitelj nadlegoval družinske člane. Pijan moški, ki je vpil na svojo mamo in jo žalil, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih opozoril in ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

OSTALE ZADEVE

Požar

O požaru nedograjene stanovanjske hiše na območju Planine v občini Semič so policisti bili obveščeni 2. 4. ob 2.25. Požar so gasilci omejili, nastala je večja premoženjska škoda. Policisti in kriminalisti bodo danes opravili ogled in ugotavljali vzroke za nastanek požara. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.