urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav odtujil za 15.000 evrov medenine in bakra

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 389 klicev, od tega 120 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 20 kaznivih dejanj,
– 115 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
– 8 povoženj živali,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 1 voznika so policisti pridržali do streznitve,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
– 2 osumljencema so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 2 požara,
– 1 nesrečo pri delu.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj, dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Ormož s kolesom nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so mu izdali plačilni nalog in ga napotili nazaj na Hrvaško.

ODTUJIL BARVNE KOVINE

Neznani storilec je v noči na 1. 4. 2021, vlomil v ograjen prostor podjetja z območja PP Ptuj, odtujil okoli 2,5 tone odloženih barvnih odpadnih kovin (medenine in bakra).

Materialna škoda znaša okoli 15.000 evrov.

PRIDRŽAN DO STREZNITVE

Policisti so včeraj popoldan v Spodnji Ročici ustavili 62-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preizkusili z elektronskim alkotestom. Ta je pokazal, da je imel v organizmu 0,73 mg/l alkohola.

Policisti so ga pridržali do streznitve, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

OSTAL BREZ VOZILA

Policisti so sinoči na Tržaški cesti v Mariboru ustavili 39-letnega voznika tovornega avtomobila, ki ni bil pripet z varnostnim pasom. V postopku so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli.

Ugotovili pa so tudi, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je namreč pokazal, da je imel v organizmu 0,48 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo podali tudi obdolžilni predlog.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Sinoči je 49-letni voznik osebnega avtomobila v Spodnjem Jakobskem dolu zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Ob tem se je lahko telesno poškodoval. V vozilu je bil sam, ni pa uporabljal varnostnega pasu. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v UKC Maribor.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu kar 1,17 mg/l alkohola.

Policisti mu bodo izdali plačilni nalog zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

POŽAR

Včeraj so policisti vas obvestili o požaru na stanovanjski hiši v Lancovi vasi. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je bil naknadno nestrokovno ocenjena na 45.000 evrov.

Policisti in kriminalisti so včeraj opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je do požara prišlo 31. 3. 2021, okoli 21.05, ko se je zaradi previsoke temperature v dimniku vnelo leseno ostrešje hiše. O vseh ugotovitvah bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.