urednistvo@preteklih24.si

Mlajši otrok nenadoma stekel čez cesto, vanj trčil voznik tovornega vozila

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področja javnega reda in miru 56 dogodkov in s področja prometne varnosti 49 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa zbiranje dejstev in okoliščin še poteka in bo po vseh zbranih obvestilih obveščeno pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 18 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 1. 4. 2021, od 6. ure in 2. 4. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v skladišče, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 400 evrov.

Zaseg prepovedane droge:

Trboveljski policisti so včeraj na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri 44-letniku z območja Trbovelj. Med preiskavo je bil odkrit prirejen prostor za gojenje prepovedane rastline konoplje v katerem je bilo 25 rastlin višine približno 2 metra. Prav tako je bilo zaseženo okoli 150 gramov posušene rastline, ter več brizg s snovjo za katero se sumi, da je konopljina, več zvitih cigaret s prepovedano rastlino, ter oprema za gojenje prepovedane droge. Zoper osumljenca bodo na pristojno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 9. uri je v Prevaljah pod Krimom prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik tovornega vozila in pešec. Do nesreče je prišlo, ko je mlajši otrok nenadoma stekel čez cesto v trenutku, ko se je po njej pripeljal voznik tovornega vozila. Kljub zmanjšani hitrosti in zaviranju je voznik trčil v pešca, ki je padel po vozišču in se huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, po do sedaj znanih podatkih pa ni življenjsko ogrožen. Policisti z zbiranjem okoliščin še nadaljujejo in bodo po vseh znanih dejstvih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 21. ure je na Ulici Kneza Koclja prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen mopedist. Ker je vozil preblizu roba vozišča je trčil v rob pločnika in padel, ter se poškodoval. Preizkus z alkotestom je pokazal rezultat 0,71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana, izdan mu je bil plačilni nalog, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, okoli 22. 30 je na avtocesti pred tunelom Golovec prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik ni vozil po sredini prometnega pasu in pod vplivom alkohola (1,16 mg/l) zato je trčil v kovinsko varnostno ograjo. Voznik se v nesreči ni poškodoval, je pa bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržan. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru na kraju, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.