urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti imeli polne roke dela s poškodovanimi kolesarji

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 168 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi poškodbami, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino, 1 drzno tatvino in 1 vlom. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 7 intervencij.

Fotografija je simbolična

Dopoldan so policisti v Kopru zasegli osebni avto 42-letnemu vozniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog. Zvečer pa so v Portorožu zasegli osebni avto 75-letemu vozniku, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 11.15 je v Gažonu padel 44-letni kolesar iz Kopra. Med vožnjo naj bi se mu zataknil kolesarski čevelj, padel je na bok. Iz bolnice so nas obvestili, da ima zlomljen kolk.

Ob 16. uri so policisti bili obveščeni, da je padel kolesar v Izoli. 48-letni državljan Srbije, ki prebiva v Portorožu, je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zadel robnik in padel. Pri tem se je lažje poškodoval.

Ob 17.15 je padla še 45-letna ženska v Kopru. Vozila je električni skiro po kolesarski stezi, med vožnjo je s prednjim kolesom zadela v robnik med kolesarsko stezo in pločnikom, zato je izgubila ravnotežje in padla. Odpeljana je bila v SB Izola na zdravljenje, po prvih ugotovitvah ima lažje poškodbe.

Popoldan je neznani moški vstopil v hišo v Portorožu. Iz torbice je ukradel plačilno kartico, zatem pa ga je zalotil oškodovankin mož in ga prepodil. Policisti zbirajo informacije.

Ob 2.50 so policisti na Kajuhovi v Izoli so ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,88 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Sledi mu obdolžilni predlog, izdan mu je bil tudi plačilni nalog, ker je kršil 57. člen ZNB.

Ilegalne migracije

V Dragonji so policisti obravnavali 2 osebi, ki sta prišli v Slovenijo nelegalno, in sicer dva državljana Kosova. Bila sta v osebnem avtomobilu, ki ga je vozil 35-letni državljan Kosova z bivalnim dovoljenjem Švice, kateremu sledi kazenska ovadba.