urednistvo@preteklih24.si

Gorenjski prometni policisti na avtocesti obravnavali kar tri voznike, ki so vozili s hitrostjo nad 200 km/h

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 8 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.

FOTO: PU Kranj

Dogodki:

Včeraj se je nad Martuljškimi slapovi poškodovala turna smučarka. Reševali so kranjskogorski gorski reševalci in ekipa s policijskim helikopterjem. Padla je med smučanjem na strmem pobočju. Pozivamo k veliki previdnosti v gorah in varnim dejanjem tako v segmentu smučanja kot tudi hoje.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali padec osebe s konja. Tuja krivda je izključena. V zdravstveno ustanovo je osebo prepeljal vojaški helikopter z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali ugriz psa in po podatkih policije lažje poškodbe pri osebi. Postopek še poteka.

Policisti so včeraj obravnavali moškega, ki se je na parkirišču na območju Radovljice sprl z drugo osebo, vznemiril pa je tudi s plinsko pištolo. Moškega so policisti izsledili in mu predmet zasegli. Postopek še poteka.

Divjad je bila minuli dan povožena v Prebačevem in na cesti Hrušica – Mojstrana.

Promet

Gorenjski prometni policisti so včeraj na avtocesti obravnavali tri voznike, ki so vozili s hitrostjo nad 200 km/h. V enem
primeru so policisti slovenskemu državljanu izmerili hitrost 204 km/h, v dveh drugih primerih pa je meritev pri dveh tujcih pokazala rezultat 208 in 210 km/h. Meritve so bile opravljene na delu avtoceste, kjer je hitrost omejena na 130 km/h. Pozivamo k upoštevanju omejitev hitrosti in defenzivni vožnji.

Kriminaliteta

V Kranju je storilec včeraj odtujil mobilni telefon, ki je bil odložen na polici objekta. Lastnika je oškodoval za nekaj sto eurov. Blejski policisti pa so včeraj obravnavali poškodovanje vozila.