urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči huje poškodovan 55-letni kolesar

Včeraj, 31. marca ob 18.50 uri, se je na območju naselja Potoče (Občina Ajdovščina) zgodila prometna nesreča III. kategorije, kjer je 33-letni voznik osebnega avtomobila zbil 55–letnega kolesarja. Slednji je bil v prometni nezgodi huje telesno poškodovan. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče neupoštevanje pravil prednosti s strani 33–letnega voznika osebnega avtomobila.

Fotografija je simbolična

33-letni voznik avtomobila je v navedenem času vozil v naselju Potoče vozil po regionalni cesti iz Dobravelj proti Vrtovinu. V Potočah je z vozilom zavil v levo proti parkirišču bližnjega gostinskega objekta, pri tem pa storil premik z vozilom in se ni prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa. V tem trenutku je namreč iz nasprotne smeri pripeljal 55-letni voznik kolesa, ki je z levim delom kolesa trčil v prednji levi del avtomobila. Po trčenju je kolesar padel na tla in se huje poškodoval (poškodbe po različnih delih telesa); med vožnjo je kolesar uporabljal zaščitno kolesarsko čelado.

Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so kasneje na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovanca oskrbeli. Po nudeni oskrbi na kraju so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. V nadaljevanju postopka sta bila oba udeleženca preizkušena z elektronskim alkotestom in ugotovljeno, da nista vozila pod vplivom alkohola. O nezgodi je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Prometni policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev 33-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po 323. členu KZ-1).