urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan 32-letni motorist

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 232 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 15 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, vloma, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kolesar po padcu umrl v bolnišnici

Nekaj pred 13. uro so bili policisti PP Novo mesto obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 61-letni moški kolesaril na območju Boričevega in pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad kolesom in padel. V večernih urah so nas iz bolnišnice obvestili da je umrl, vzrok smrti pa bo znan po opravljeni obdukciji. Policisti okoliščine prometne nesreče še preverjajo.

Hude poškodbe motorista

O prometni nesreči z udeležbo motorista in voznice osebnega avtomobila na regionalni cesti med Malim Mraševem in Kostanjevico na Krki so policisti bili obveščeni nekaj po 17. uri. Po prvih ugotovitvah policistov je nesrečo povzročila 60-letna voznica osebnega avtomobila, ki je z regionalne ceste zavijala levo proti dovozu do stanovanjske hiše. Ko je zapeljala na levo
smerno vozišče, je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 32-letni motorist. Po silovitem čelnem trčenju je motorist hudo poškodovan obležal na travniku več kot 70 metrov od mesta trčenja. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za posebno hude telesne poškodbe. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo in bodo zoper povzročiteljico na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa v Novem mestu nekaj pred 9. uro ustavili voznika osebnega avtomobila Renault Clio. Med postopkom so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,29 miligramov alkohola. Neregistriran avtomobil, ki je odjavljen iz prometa, so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatvina kolesa

Krški policisti so bili obveščeni, da je med 20. in 31. 3. na Cesti 4. julija v Krškem nekdo vlomil v klet stanovanjskega bloka in odtujil kolo znamke Trek. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1500 evrov.

Poškodovanje delovnega stroja

V Dolenji Stari vasi na območju PP Šentjernej je nekdo poškodoval stekla delovnega stroja in lastnika oškodoval za 500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila srbskih registrskih oznak odkrili državljana Afganistana in državljana Pakistana, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak so prav tako odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Špeharjev izsledili in prijeli enajst državljanov Afganistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.