urednistvo@preteklih24.si

V pretepu 5 oseb lažje telesno poškodovanih, od tega en mladoletnik

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 360 klicev občanov. 94 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

Fotografija je simbolična

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo in štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami.

Štirim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila.

Na avtocesti od Šentruperta proti Vranskem so policisti popoldne obravnavali prometno nesrečo v kateri se je lažje telesno poškodoval voznik osebnega vozila. Vzrok za prometno nesrečo je bila neprilagojena hitrost voznika osebnega vozila, ki je trčil v tovorno vozilo.

V Lembergu pri Novi cerkvi se je lažje telesno poškodoval kolesar, ki je med vožnjo izgubil ravnotežje.

V Celju so policisti v popoldanskih urah obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil lažje telesno poškodovan pešec. Vzrok za prometno nesrečo je bilo izsiljevanje prednosti voznice osebnega vozila, ki je izsilila prednost pešcu na prehodu.

Včeraj nekaj po 21. uri so policisti v Velenju ustavili voznika osebnega vozila, ki se je med postopkom nedostojno vedel do policistov. Policisti so ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,72 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje in bodo zaradi storjenih prekrškov zoper njega podali obdolžilni predlog in plačilni nalog.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali devetkrat.

Kriminaliteta

Kršitev javnega reda in miru – Radlje ob Dravi

Nekaj pred 16. uro so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na igrišču v bližini Osnovne šole Brezno na območju Radelj ob Dravi, v kateri se pretepa več oseb. Na kraj je bilo poslano več policijskih patrulj. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je bilo v pretepu udeleženih osem oseb starih od 16 do 53 let. Policisti so na kraju ugotovili, da se je pet oseb, starih od 16 do 21 let, nahajalo v bližini igrišča v Breznem. Okoli 15.45 ure so se do njih pripeljali trije moški stari od 22 do 53 let. Pri tem je 49 letni domačin pristopil do 18 letnega moškega in ga s kovinsko palico udaril po glavi. Zaradi tega je med njima prišlo do pretepa, prav tako so se pričele med seboj pretepati ostale osebe, ki so bile na kraju. Policisti so ob prihodu na kraj vzpostavili red in preprečili nadaljnjo kršitev javnega reda in miru.

Pri pretepu je bilo 5 oseb lažje telesno poškodovanih, od tega en mladoletnik.

Policisti v zvezi navedenega pretepa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja Nasilništva in Lahke telesne poškodbe. Po končani preiskavi bodo zoper vse osumljene podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Prav tako so zasegli palico, katero je v pretepu uporabil eden izmed udeleženih v pretepu.

Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih bolezni bodo policisti zoper polnoletne kršitelje izdali plačilne naloge, zoper mladoletne kršitelje pa obdolžilne predloge na pristojno Okrajno sodišče, saj niso upoštevali varnostne razdalje in uporabljali zaščitnih sredstev.

Požar – Ješovec pri Kozjem

Ob 13.30 uri so policisti bili obveščeni o travniškem požaru v kraju Ješovec pri Kozjem. Policisti so na kraju ugotovili, da je občan kuril suho travo, pri tem mu je ogenj ušel izpod nadzora in se je razširil na podrast ob začetku gozda. Ogenj so pogasili gasilci iz PGD Buče, Kozje, Podsreda in Lesično. Zoper občana bodo policisti podali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o gozdovih.

Požar – Bistrica – Kozje

Nekaj pred 17. uro so policisti bili obveščeni o travniškem požaru na območju Bistrice pri Kozjem, kjer je pogorelo okoli pol hektarja podrasti. Ogenj so pogasili gasilci iz PGD Podsreda, Kozje, Lesično. Pri gašenju se je lažje telesno poškodoval 29 letni gasilec iz PGD Kozje, kateremu je bila nudena zdravniška pomoč. Policisti zbirajo obvestila o osebi, ki je zanetila požar in bodo po povzročitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o gozdovih.