urednistvo@preteklih24.si

Požar na stanovanjski hiši povzročil za 80.000 evrov škode

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 296 klicev, od tega 92 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 13 kaznivih dejanj,
– 11 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 9 povoženj živali,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
– 2 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 3 požare,
– 2 nesreči pri delu.

Izpostavljamo:

PRIJETA TUJCA

Včeraj, ob 8.40, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili dva skrita državljana Sirije, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

DVAKRAT ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj, dopoldan so imeli policisti PP Gorišnica v postopku državljana Nemčije, z urejenim bivališčem v Sloveniji, ki je z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Popoldan pa so imeli v postopku tri državljane Avstrije, ki so z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznega dovoljenja.

Policisti so ugotovili, da so navedeni malo pred tem, na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč izstopili iz naše države na Hrvaško, z namenom odpotovati v Dalmacijo. Na hrvaški strani so zašli s poti in vstopili v Slovenijo, nezavedajoč se, da dejansko vozijo proti Sloveniji. Prepričani so namreč bili, da vozijo proti notranjosti Hrvaške. Policisti so jim zato izrekli opozorilo.

PIJAN POVZROČIL PROMETNO NESREČO

Včeraj popoldan sta na Limbuški cesti v Mariboru, zaradi nepravilne strani vožnje, trčila dva osebna avtomobila. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Prometno nesrečo izpostavljamo zato, ker je elektronski alkotest pokazal, da je imel 73-letni povzročitelj prometne nesreče v organizmu kar 1,09 mg/l alkohola.

Policisti bodo, po usmeritvah pristojnega državnega tožilca, povzročitelja kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.

POŽAR

Sinoči je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Lancovi vasi. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po prvih nestrokovnih ocenah presega 80.000 evrov.

Vzrok za požar ni znan. Policisti in kriminalisti bodo danes opravili ogled kraja požara, v kolikor bodo razmere na pogorišču to dovoljevala. Zjutraj je namreč bilo potrebno ponovno posredovanje gasilcev, ker je prihajalo do ponovnih vžigov na kraju požara.