urednistvo@preteklih24.si

Policisti opozarjajo: Na delu lažni telekomunikacijski delavci

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 221 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 56 dogodkov in s področja prometne varnosti 78 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin , 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 4 primere  poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v treh primerih nasilja v družini, kjer pa zbiranje dejstev in okoliščin še poteka in bo po vseh zbranih obvestilih obveščeno pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 13 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 31. 3. 2021, od 6. ure in 1. 4. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Centru je bilo vlomljeno v prostore društva, od koder je bila odtujena kamera in sesalec. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder so bile odtujene bančne kartice. Škoda znaša okoli 50 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj, okoli 13. ure je na območju Grosuplja do stanovanjske hiše pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec
telekomunikacijskega podjetja in bo izvajal dela na objektu. Tako je zamotil starejša oškodovanca, v tem času pa je drug storilec preiskal prostore, ter odtujil nekaj sto evrov gotovine. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanih storilcev in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star med 30-40 let, visok okoli 170 cm, oblečen je bil v temne hlače, odpeljal se je s sivim avtom znamke VW..

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 9. ure je na Tavčarjevi ulici v Ljubljani voznik električnega skiroja zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v drog javne razsvetljave in se pri tem huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, izdan pa mu bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15.30 je na cesti med Kočevjem in Dvorom zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel motorist in se pri tem lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 10. uri je v križišču Ulice Ane Ziherlove in Šišenske ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila, ki pri zavijanju ni upoštevala prednosti pešca in trčila vanj. Pešec je pri tem zadobil lažje poškodbe. Povzročiteljici bo izdan plačilni nalog.