urednistvo@preteklih24.si

Na gorenjski avtocesti voznik trčil v naletni meh

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 5 s telesnimi poškodbami; 6 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in ogrožanje.

FOTO: Gasilsko reševalna služba Kranj

Opozorilo:

Med 1. in 11. aprilom velja omejitev gibanja na regije in prepoved zbiranja. Selitev med prebivališči ni dovoljena. Omejitev gibanja v nočnem času po vsej državi velja med 22. in 5. uro. Dovoljeno je prehajanje med regijami na velikonočno nedeljo. Ta dan od 5. ure do 22. ure lahko osebe prehajajo med statističnimi regijami brez omejitev, če prehajajo zaradi obiska na zasebnih površinah z največ šestimi osebami iz največ dveh gospodinjstev. V število šest oseb ne štejejo mlajši od 15 let, pri čemer vse druge omejitve in prepovedi iz odloka veljajo tudi v tem času.

Dogodki:

Jeseniški policisti so včeraj obravnavali moškega, ki je na javnem kraju proti občanu v prepiru povzročil ogrožanje z daljšo trdo palico. Poškodovan ni bil nihče. Predmet so policisti zasegli in vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper življenje in telo.

Divjad je bila minuli dan povožena na Bregu ob Savi in na priključku med gorenjsko avtocesto in Brnikom pri motokros stezi.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali 14 prometnih nesreč, v zadnjih dveh dneh skupno kar 25. V petih so se udeleženci včeraj telesno poškodovali.

V Kranju je voznik trčil v kolesarko, ki je po kolesarski stezi prečkala vozišče. V še enem primeru v Kranju je kolesar padel sam, v
okolici Tržiča pa je voznik v kolesarja trčil zaradi izsiljevanja prednosti na križišču.

Na gorenjski avtocesti je voznik trčil v naletni meh. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost in nižjo (še dovoljeno) vrednost alkohola (0,24 mg/l). V okolici Kranja pa so policisti obravnavali nesrečo dveh vozil zaradi izsiljevanja prednosti.

Tudi že dan prej je bilo stanje nesreč podobno. Policisti so jih v torek obravnavali 11, med njimi tudi 5 s poškodbami ali drugimi posledicami.

Škofjeloški policisti so ta dan obravnavali nesrečo peške, v katero je pri vzvratni vožnji trčil voznik tovornega vozila in jo poškodoval. Kolesarji so bili udeleženi v nesrečah na Primskovem in Šenturški Gori, medtem, ko je še en kolesar v okolici Škofje Loke med vožnjo izgubil zavest in domnevno umrl zaradi zdravstvenih težav. V zadnji torkovi nesreči s poškodbami pa je voznik z osebnim vozilom naletno trčil v priklopnik ustavljenega tovornega vozila zaradi zastoja na Karavankah.

25 prometnih nesreč sredi tedna v zgolj dveh dneh in večje število poškodovanih udeležencev v teh nesrečah so visoke številke. Zato udeležence pozivajo k večji previdnosti in zbranosti. Problematična je zlasti neprilagojena hitrost, ki je tesno povezana tudi z drugimi dejavniki vožnje. Udeleženci varno souporabljajte prometne površine, kolesarji pa tudi sami bodite pozorni na ravnanja voznikov in poskusite predvideti njihova dejanja.

Tatvina

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali tatvino goriva iz delovnega stroja.