urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti obravnavali 22 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 157 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 tatvin in 1 vlom, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Fotografija je simbolična

V Postojni je nekdo iz kleti ukradel kolo je znamke CUBE, Acces WS Race, svetlo sive barve, vredno 800 evrov.

V Divači je nekdo starejši ženski med nakupovanjem ukradel denarnico z bančnimi karticami in osebnimi dokumenti ter gotovino.

Popoldan so v Bertokih 16-letniku zasegli moped SIM Orbit 2, odrejen je bil izredni tehnični pregled vozila. Sledi obdolžilni predlog.

V Piranu so ukradli nezavarovano gorsko kolo znamke Scott, sive barve, vredno 750 evrov.

Ob 0.30 so ilirskobistriški policisti ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.80 mg/l. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljene. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti obravnavali 22 oseb, ki so ilegalno prečkale državno mejo: v Sežani 8 državljanov Afganistana, v Gračišču 2 državljana Afganistana. Danes zjutraj so policisti pri Hrvatinih ustavili osebni avto Ford Focus, romunskih registracij. Prijet je bil voznik in 12 oseb, ki so nelegalno prečkale državno mejo. Vsi postopki še potekajo.