urednistvo@preteklih24.si

Kolesar padel in utrpel poškodbe hrbtenice

Včeraj, 31. marca ob 13.30 uri, so policisti bili obveščeni, da se je na območju Idrijske Bele (pri kopališču) pri padcu s kolesom telesno poškodoval 68-letni kolesar.

Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih se je omenjeni moški s kolesom peljali iz Idrijske Bele proti Idriji in med vožnjo iz zaenkrat še
neznanega vzroka zapeljal izven ceste in padel  ter se poškodoval (sum poškodbe hrbtenice). Kasneje je poškodovanca prevzela dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o nezgodi s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Tolminskem se je lažje poškodoval mlajši voznik motornega kolesa

Včeraj, 31. marca ob 18.40 uri, so policiste PP Tolmin obvestili o prometni nesreči II. kategorije na območju naselja Drobočnik (Občina Tolmin), kjer je padel in se poškodoval 18–letni voznik motornega kolesa. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je mlajši motorist vozil iz Mosta na Soči proti naselju Tolminski Lom. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek v vzponu je zaradi premajhne oddaljenosti od desnega roba ceste z desnim delom motornega kolesa oplazil zaščitno ograjo in se predvidoma lažje poškodoval (poškodba roke). Kasneje mu je bila nudena zdravniška pomoč v ZD Tolmin, nato pa je bil napoten na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Tolminski policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev zoper mlajšega povzročitelja prometne nezgode podali ustrezen ukrep.

V Mirnu iz prometa izločili 25-letnega voznika avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog

Včeraj, 31. marca okoli poldneva, so policisti PP Nova Gorica na območju naselja Miren (Občina Miren-Kostanjevica) ustavili 25–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je 25-letni voznik odločno odklonil. Novogoriški policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi na Bovškem

Včeraj, 31. marca ob 20.42 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je voznica osebnega avtomobila v naselju Žaga (Občina Bovec) povozila divjad (srna). Ugotovljeno je bilo, da je voznici med vožnjo pred osebno vozilo skočila omenjena divjad in vanjo trčila. Po trku z divjadjo je na avtomobilu nastala materialna škoda, srna je po trku z vozilom s kraja pobegnila neznano kam. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti prejšnjega dne oz. v torek, 30. marca okrog 23. ure, obravnavali povoženje divjadi (košuta) blizu naselja Srpenica s strani voznika osebnega avtomobila. Po trku z vozilom je divjad s kraja pobegnila neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda.