urednistvo@preteklih24.si

Zaradi spora voznik tovornega vozila namerno trčil v avtomobil in kraj nesreče zapustil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 193 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval kolesar, in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Fotografija je simbolična

V Sevnici so zasegli tovorno vozilo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, ponarejanja dokumentov, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kolesar padel in se huje poškodoval

Policisti PP Novo mesto so bili v popoldanskih urah obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo 20-letnika, ki naj bi padel s kolesom. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je moški kolesaril iz smeri Karteljevega proti Kamenju. Zaradi pretrgane verige je izgubil oblast nad kolesom, padel po vozišču in se huje poškodoval. O ugotovitvah bodo policisti s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

KRIMINALITETA

Namerno trčil v avtomobil

Okoli 15.30 so policisti bili obveščeni, da naj bi na območju PP Dolenjske Toplice voznik tovornega vozila namerno trčil v avtomobil in kraj nesreče zapustil. Policisti so takoj odšli na kraj, opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 38-letni voznik tovornega vozila na dovozni poti namerno trčil v avtomobil 51-letnega voznika, s katerim naj bi bila že dalj časa v sporu in ga potiskal več deset metrov. Lažje poškodovanega voznika osebnega avtomobila in prav tako lažje poškodovano potnico v njegovem vozilu so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so 38-letnika izsledili in mu odvzeli prostost. Novomeški kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in poškodovanja tuje stvari.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so na vstopu v Slovenijo pri kontroli tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak na podvozju odkrili državljana Afganistana, ki se je poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Na podvozju tovornega vozila srbskih registrskih oznak so odkrili še dva državljana Afganistana.

Nezakonito prestopila državno mejo

Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Jesenicah na Dolenjskem izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Policijski postopki s tujcema še niso zaključeni.