urednistvo@preteklih24.si

Ukradli za 25.000 evrov odpadnega bakra

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 300 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Fotografija je simbolična

Cestni promet

Včeraj so policisti obravnavali sedem prometnih nesreč. V treh so se poškodovali kolesarji.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so policisti zasegli vozila.

V Celju se je v popoldanskih urah huje poškodovala 55-letna kolesarka, ki je trčila v kolesarja, ki je vozil pred njo in padla.

Na Čečovju je padla kolesarka, ki je izgubila ravnotežje, ko je zapeljala na robnik. Pri padcu se je lažje poškodovala.

Lažjo poškodbo kolesarja so policisti včeraj popoldne obravnavali tudi na Cesti na Ostrožno v Celju. Kolesar, ki je vozil po kolesarski stezi, je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad kolesom in padel.

Kolesarji so v najhujših prometnih nesrečah v več kot polovici primerov povzročitelji nesreče. Prometne nesreče najpogosteje povzročijo zaradi:

· nepravilne strani in smeri vožnje (vozijo preblizu roba vozišča ali celo po nasprotni polovici), kar je pogosto povezano tudi z vožnjo pod vplivom alkohola,

· vožnje pod vplivom alkohola,

· neupoštevanja pravil o prednosti (največkrat na križiščih, saj pozabljajo, da tamkajšnji “stop” znak ali znak “križišče s prednostno cesto” velja tudi zanje, in ne le za voznike motornih vozil,

· pogostokrat pa tudi hitrosti ne prilagodijo stanju in lastnostim ceste,

še posebej na posameznih odsekih cest z večjim naklonom.

Kolesarji so manj varni v cestnem prometu kot drugi udeleženci. Predvsem so slabše vidni, njihova vidnost pa je obratno sorazmerna s hitrostjo vožnje: hitrejši so, slabše so opazni. Zato, kolesarji, vozite previdno in skrbite za lastno varnost.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali dvanajstkrat.

Kriminaliteta

V Letušu so policisti obravnavali vlom v podjetje. Iz objekta, kjer hranijo odpadne kovine, so neznani storilci ukradli okoli tri tone in pol odpadnega bakra, vrednega okoli 25.000 evrov.

Na avtocestnem počivališču Lopata so policisti obravnavali tatvino goriva. Storilec je dobrih 500 litrov goriva ukradel iz rezervoarja madžarskega tovornega vozila.

Na Prežihovi ulici na Ravnah na Koroškem je storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka in ukradel starejše smuči.

Na območju Slovenj Gradca se je pri obrezovanju drevja huje poškodoval občan, ki je padel z lestve, z višine približno dveh metrov.

Iz drogerije v Radljah ob Dravi sta neznana storilca ukradla sedem ženskih parfumov vrednih dobrih 500 evrov.

Na območju Policijske uprave Celje so policisti včeraj obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Ni dovolj, da si ga opazil. Nasilje v družini je naš skupni problem. Prijavi nasilje na 113.