urednistvo@preteklih24.si

Policisti med hišno preiskavo zasegli 2 kilograma heroina in 4.000 evrov gotovine

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 187 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 49 dogodkov, s področja javnega reda in miru 55 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.

FOTO: PU Ljubljana

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik osebnega vozila. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 6 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električni skiro in nekaj brezalkoholne in alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili odtujil več kablov, žic in termostata. Povzročili so za okoli 650 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:

Policisti policijske postaje Ljubljana Center so včeraj po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi opravili hišno preiskavo pri 40-letnemu osumljencu, zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami. Pri hišni preiskavi na območju Trnovega je bilo najdeno in zaseženo okoli 2 kg prepovedane droge heroin, manjša količina heroina, manjša količina drugih prepovedanih substanc, pripomočki za pakiranje in tehtanje, ter okoli 4.000 EUR gotovine. Osumljencu je bila odvzeta prostost in bo predvidoma danes zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami priveden k preiskovalnemu sodniku.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 19. uro se je na cesti od Domžal proti Šentjakobu v križišču za Študo zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik dohitel voznico, ki je pred njim zmanjšala hitrost in zavijala levo v smeri Štrude. Voznik je vozilo pred njim nepravilno prehiteval, pri tem pa trčil v zadnji del vozila, izgubil oblast nad svojim vozilom, ki je na cesti najprej drselo, nato pa se prevračalo. Voznik, ki po prvih podatkih ni uporabljal varnostnega pasu, se je pri tem huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo in ostaja na zdravljenju. Policisti bodo izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 9. ure se je v Grosupljem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 9. ure se je na cesti med Ribnico in Kočevjem v križišču z lokalno cesto iz Koblarjev zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet iz lokalne ceste, odvzel prednost voznici, ki je pripeljal po prednostni cesti. Pri tem sta se oba voznika lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.