urednistvo@preteklih24.si

Kolesar med vožnjo izgubil zavest in umrl

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 11 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 5 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Fotografija je simbolična

Dogodki:

V okolici Škofje Loke je občan pri spomladanskih opravilih v naravi našel star neeksplodiran predmet. Policija je do prihoda strokovnjaka civilne zaščite kraj zavarovala. Predmet je bil varno uničen na kraju. Tovrstnih predmetov se ne dotikajte, ohranite varno razdaljo in takoj obveščajte bodisi 112 ali 113.

Na območju Kranjske Gore so policisti z gasilci včeraj obravnavali prijavo požara na vozilu. Škoda ni nastala. Okoliščine kažejo na manjšo tehnično okvaro.

Divjad je bila minuli dan povožena na Štefanji Gori, v Železnikih in Gozd Martuljku.

Včeraj več dogodkov s posledicami. Včeraj so policisti obravnavali več dogodkov s telesnimi poškodbami.

Dopoldan so škofjeloški policisti obravnavali nesrečo peške, v katero je pri vzvratni vožnji trčil voznik vozila in jo poškodoval.

Na Primskovem je voznik z osebnim avtomobilom opoldan trčil v kolesarja in ga lažje poškodoval.

V okolici Škofje Loke je kolesar med vožnjo izgubil zavest in umrl. Odrejena je bila obdukcija. Okoliščine kažejo na zdravstvene težave.

Kolesar je padel tudi na Šenturški Gori. Po podatkih policije si je huje poškodoval nogo.

Proti večeru pa je voznik z osebnim vozilom naletno trčil v priklopnik ustavljenega tovornega vozila zaradi zastoja na Karavankah. Voznika in potnika so iz vozila s tehničnim posegom rešili gasilci. Oba sta po podatkih policije lažje poškodovana.

Tovor na cesti

Včeraj so bili policisti obveščeni o treh primerih odpadlega tovora na cesti.

V enem primeru je šlo za leseno paleto na prehitevalnem pasu avtoceste na Lipcah, v drugem za kos lesa na avtocesti
pri Kranj zahodu, v tretjem pa za kose izolacije na cesti Naklo – Podbrezje.

Tatvina

Policisti so včeraj na območju Jesenic prijeli in obravnavali skupino sedmih žensk z območja Dolenjske, ki so osumljene tatvine oblačil in obutve v trgovinah na območju Jesenic in Radovljice. Tatvine so bile izvršene s preusmerjanjem pozornosti prodajalcev in skrivanjem stvari pod oblačila. Policisti so jih na podlagi prijave izsledili in prijeli, obravnavajo pa jih zaradi suma kaznivega dejanja. Odtujene stvari so jim zasegli.

Ostala kriminaliteta

Na Gubčevi ulici v Kranju je storilec iz kolesarnice odtujil kolo Scott Aspect črne barve z oranžnim napisom. Na Jesenicah pa so policisti obravnavali poškodovanje vrat na objektu.