urednistvo@preteklih24.si

Z dobrima dvema promiloma alkohola v krvi povzročil prometno nesrečo in pobegnil s kraja dogodka

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 171 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 48 dogodkov, s področja javnega reda in miru 45 dogodkov in s področja prometne varnosti 52 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 8 tatvin, 8 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 3 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Ribnici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec iz garaže odtujil motorni žagi. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Vodicah je neznani storilec vlomil v poslovne javnega zavoda od koder je odtujil visokotlačni čistilni stroj in agregat. Podjetje je oškodoval za okoli 4.000 evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili več kosov očal. Povzročili so za nekaj tisoč evrov škode.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v specializirano trgovino od koder je neznani storilec odtujil denar. Povzročil je okoli 1.000 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili gradbeni material (gradbene folije, električno orodje) in tiskalnik. Povzročili so za okoli 3.600 evrov škode.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili električni podaljšek, samokolnici in ročno orodje. Povzročili so za okoli 400 evrov škode.

Drzna tatvina

Policisti so bili včeraj popoldan obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 10. ure v Kisovcu. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanko s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Med tem je starejši oškodovanki iz hiše odtujil nekaj sto evrov gotovine. Opis storilca: moški srednjih let, višje postave, s kirurško masko. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 20. uro se je na Dolenjski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri zavijanju levo Lorenzovo cesto v križišču odvzela prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog. V postopku je bilo ugotovljeno, da je udeleženi voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus pri njem pokazal 0.69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo podan odbolžilni predlog na sodišče.

Voznik pod vplivom alkohola

Včeraj, nekaj pred 21. uro se je na Baragovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo voznice. V nesreči je nastala zgolj materialna škoda. Povzročitelj je po nesreči pobegnil s kraja, a so ga policisti kmalu izsledili v bližini. V postopku je preizkus pri njem pokazal 1.21 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odrejeno mu je bilo pridržanje, zoper njega pa bo podan odbolžilni predlog na sodišče.