urednistvo@preteklih24.si

Štajerski policisti v preteklem dnevu obravnavali 11 kaznivih dejanj

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 270 klicev, od tega 67 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 11 kaznivih dejanj,
– 7 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 6 povoženj živali,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, vse na javnih krajih,
– 2 požara,
– 1 nesrečo pri delu.

Izpostavljamo:

OSTAL BREZ VOZILA

Sinoči so policisti v Žerovincih ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je potekla veljavnost registracije. Zraven tega voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bil izrečen ukrep prenehanja veljavnosti le-tega. Zato so mu policisti, kot je predpisano, zasegli vozilo. Za nameček je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0.37 mg/l alkohola.

Zoper voznika bodo policisti pristojnemu sodišču podali obdolžilni predlog, ker pa se je med postopkom nedostojno vedel do policistov, pa so mu izdali tudi plačilni nalog.

NA VOZILU IMEL UKRADENI REGISTRSKI TABLICI

Včeraj popoldan so policisti v Cigonci ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozilo ne samo, da ni bilo registrirano, ampak je bilo celo odjavljeno iz prometa, označeno pa je bilo z ukradenima registrskima tablicama. Zraven vsega pa voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Registrski tablici in vozilo so mu policisti zasegli. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, pristojnemu tožilstvu pa še kazensko ovadbo.

ZAPUSTITI MORA NAŠO DRŽAVO

Le uro in pol kasneje so policisti v Lormanju ustavili 25-letnega državljana Severne Makedonije, ki nezakonito biva v Sloveniji. Ugotovili so, da tudi on nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da je tudi on vozil neregistriran osebni avtomobil, ki je bil označen z ukradenima registrskima tablicama.

Registrski tablici in vozilo so mu policisti zasegli. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču, pristojnemu tožilstvu pa še kazensko ovadbo. Zaradi prekoračenega dovoljenega bivanja v naši državi so ga policisti oglobili, vročili pa so mu tudi odločbo o vrnitvi s sedemdnevnim rokom, v katerem mora zapustiti našo državo.