urednistvo@preteklih24.si

Hudo poškodovana jadralna padalka

Včeraj, 29. marca ob 18.53 uri, so policisti bili obveščeni, da se je na vzletišču za jadralne padalce na Kovku (Občina Ajdovščina) poškodovala 34–letna jadralna padalka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta omenjena jadralna padalka in drugi jadralni padalec vsak s svojim padalom vzletela na vzletišču za jadralna padalce Kovk in nato letela ob južnih strani planote, proti Predmeji in Čavnu.

Fotografija je simbolična

Okoli 18.30 sta se vrnila nazaj nad vzletišče Kovk z namenom pristanka. 34-letna jadralna padalka je ob 18.45 uri pri pristajanju na vrhu vzletišča Kovk preveč zaprla padalo, saj je hotela zmanjšati hitrost pri pristajanju. Pri tem je posledično izgubila vzgon, tako da je z večjo hitrostjo v višine približno 5 metrov padla na tla in se poškodovala (sum poškodbe hrbtenice). Na kraju nezgode so posredovali reševalci NMP ZD Ajdovščina, gorski reševalci GRS Tolmin – skupina Ajdovščina, ki so poškodovanko oskrbeli. Kasneje so poškodovano jadralno padalko prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, ki so jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O dogodku so policisti poleg pristojnih pravosodnih organov obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Policisti PP Ajdovščina bodo o vseh ugotovljenih dejstvih dogodka s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Kromberku vlomili v prostore gospodarske družbe in ukradli digitalno potrdilo

Danes, 30. marca ob 8.59 uri, je bila Policija obveščena o vlomu v poslovne prostore gospodarske družbe v Kromberku pri Novi Gorici. Po sedja zbranih podatkih je neznani storilec vlomil skozi vrata in nato in notranjosti ukradel digitalno potrdilo podjetja (varnostni čip). S tem nezakonitim početjem je nepridiprav povzročil za približno 50 evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije v Dornberku udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 29. marca ob 15.20 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Dornberk. Ugotovljeno je bilo, da je 40–letna voznica vozila po omenjenem naselju iz smeri naselja Prvačina proti Zaloščam. V desnem nepreglednem ovinku je z vozilom zapeljala na vozni pas namenjen vozilom iz nasprotne smeri in se čelno zaletela v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 42–letna voznica. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 40-letni povzročiteljici nezgode zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilna stran vožnje) izdali plačilni nalog.

V Solkanu skušali vlomiti v prostore ene od tamkajšnjih gospodarskih družb

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 29. marca zjutraj, obravnavali poskus vloma v podjetje v Solkanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zadnjih dneh s pomočjo neznanega predmeta poskusil vlomiti vhodna vrata prostorov podjetja in nato iz neznanega razloga dejanje opustil, kraj zapustil in odšel neznano kam. Pri dejanju je nastala posredna škoda zaradi poškodovanja vhodnih vrat. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v trgovino v Šempetru pri Gorici

Včeraj, 29. marca v zgodnjih jutranjih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu skozi vhodna vrata poslovalnice v Šempetru pri Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od sobotnega popoldneva do včerajšnje prijave kaznivega dejanja policistom vlomil v omenjeno trgovino in nato v notranjosti s pomočjo neznanega predmeta odvzel vgrajen manjši kovinski sef z gotovino. Kasneje je iz trgovine odvzel še nekaj različnih prehrambenih izdelkov. Storilec je nato z odvzetimi predmeti odšel neznano kam. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči na Idrijskem udeležena 34-letna voznica avtomobila

Včeraj, 29. marca ob 7.10 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči na cesti Godovič – Medvedje Brdo Idrijskem z udeležbo osebnega avtomobila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 34-letna voznica osebnega vozila med vožnjo iz Medvedjega Brda proti Godoviču zaradi neprilagojene hitrosti v levem ovinku zapeljala levo v drevo. Voznica je kasneje zaradi bolečin v predelu vratu poiskala zdravniško pomoč v ZD Idrija, nato pa je bila napotena na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti PP Idrija so povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.