urednistvo@preteklih24.si

Voznica z dobrima dvema promiloma alkohola v krvi, trčila v parkirani vozili

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so občani poklicali 901. 214 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

Fotografija je simbolična

Cestni promet

V zadnjih treh dneh so policisti obravnavali dve prometni nesreči s hudimi poškodbami in triintrideset prometnih nesreč z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti v petek okoli desetih dopoldne obravnavali v avtocestnem predoru Pletovarje, v smeri proti Mariboru, kjer je 72-letna voznica osebnega vozila, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, trčila v kombinirano vozilo, ki je vozilo pred njo. Povzročiteljica se je v trčenju hudo poškodovala.

Drugo prometno nesrečo s hudimi poškodbami so policisti v soboto popoldne obravnavali v Novem Tepanju, kjer je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, 52-letni motorist trčil v betonsko ograjo, padel in se hudo poškodoval.

Tudi minuli konec tedna je bil alkohol vse preveč prisoten med udeleženci cestnega prometa.

V petek popoldne so policisti na območju Dramelj obravnavali prometno nesrečo, do katere je prišlo zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in vožnje pod vplivom alkohola. Voznik osebnega vozila, ki je imel skoraj dve promili alkohola v krvi, je zapeljal z vozišča. Vozilo se je prevrnilo v potok. Voznik se v prometni nesreči ni poškodoval. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so policisti mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Na območju Raven na Koroškem je voznica, ki je imela dobra dva promila alkohola v krvi, trčila v dve parkirani osebni vozili. Voznici so policisti odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti na Mariborski ulici v Celju ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo, ki ni bilo tehnično brezhibno. Na vozilu je imel prazno pnevmatiko. Voznik je vozil tudi pod vplivom alkohola. V krvi je imel dober promil in pol alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti ga pridržali, sledi obdolžilni predlog. Zaradi vožnje s tehnično neizpravnim vozilom in posledično zaradi poškodovanja vozišča so policisti ga oglobili. Globo so policisti mu izrekli tudi zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti v zadnjih treh dneh ukrepali sedemintridesetkrat.

Kriminaliteta

V noči iz četrtka na petek je neznanec izpred stanovanjskega bloka v Slovenj Gradcu ukradel kolo.

V petek zjutraj so policisti bili obveščeni, da je neznani storilec iz odklenjenega vozila v Laški vasi ukradel motorno žago in kanister goriva.

Na parkirišču v Celju je storilec z osebnega vozila ukradel obe registrski tablici.

V soboto zjutraj so policisti bili obveščeni o tatvinah okoli 700 litrov nafte iz rezervoarjev dveh tovornih vozil parkiranih na avtocestnem počivališču Lopata. Tatvino okoli 700 litrov nafte iz rezervoarja tovornega vozila so policisti v soboto obravnavali tudi na avtocestnem počivališču Zima.

V soboto dopoldne so policisti v podjetju na Planini pri Sevnici obravnavali požar. Zagorelo je v filtrih peskalnika. Tuja krivda je izključena.

Na območju Vojnika so policisti v soboto obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Storilec je lastniku s poškodovanjem vhodnih vrat povzročil za okoli 2.000evrov.