urednistvo@preteklih24.si

Pretepla in oropala sta državljana Romunije

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 119 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 369 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin, 3 vlome in 1 rop, zaradi kršitev javnega reda je bilo 15 intervenciji.

Fotografija je simbolična

27. 3.2021

V Postojni je nekdo iz skupnega prostora stanovanjskega bloka ukradel gorsko kolo Scott, sivo/črne barve, vredno 1700 evrov.

Zvečer so v Markovščini ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,86 mg/l.

V Baredih so ustavili 42-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,78 mg/l. Izdan mu je bil tudi plačilni nalog zaradi kršitev ZNB.

V Pivki so ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,37 mg/l alkohola v izdihanem zraku (voznik začetnik).

V Kopru so ustavili 31- letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.60 mg/l.

Vsem sledi obdolžilni predlog.

28. 3.2021

V Razdrtem je nekdo vlomil v poslovni prostor. Pregledali so vse prostore in odnesli gotovino iz pisarn.

V Kopru so vlomili v prostore podjetja. Sprožil se je alarm, storilci pa so vseeno pregledali skladišče, zatem pa prostore zapustili.

Ob 16.42 so policisti dobili informacijo, da so na postajališču Povir neznanci okradli tujca. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da sta do 64-lertnega državljana Romunije pristopila dva moška močnejše postave, oblečena v temna oblačila in zakrita z obraznimi maskami ter ga izsiljevala za denar. Ker sta mu grozila, jima je dal nekaj gotovine. Eden od njiju je nato agresivno stopil do oškodovanca, ga najprej z roko udaril v trebuh, nato pa ga zgrabil za glavo in udaril ob bližnjo mizo. Drugi moški je oškodovancu vzel denarnico iz oblačil in pobral ves denar, v skupnem znesku 625 evrov, nato pa prazno denarnico z dokumenti vrnil oškodovancu. Po izvršenem ropu sta se osumljena dobila še s tretjim moškim, zatem pa so se odpeljali s kraja z osebnim avtomobilom znamke VW bora, sive barve.

Ob 21.46 so v Kopru zasegli osebni avto 26-letnemu Izolanu, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

29. 3.2021

Ob 2.46 so policisti dobili informacijo iz Lucije, da slišijo klice moškega na pomoč. Policisti so na kraju ugotovili, da je več oseb popivalo v enem od stanovanj. 25-letniku so rekli, naj stanovanje zapusti, zatem so se sprli. Dva naj bi ga pretepla. Policisti so ga našli ob cesti in poklicali reševalno vozilo. Odpeljan je bil v SB Izola. Po prvih informacijah je huje poškodovan (zlomljeno rebro in poškodba pljuč). Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu ugotavljanja okoliščin.

Dopoldan so v Kopru zasegli skuter 17-letniku. Na izrednem tehničnem pregledu se je namreč izkazalo, da je predelan. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

V soboto zvečer so policisti na območju PP Piran obravnavali 5 tujcev,
državljanov Iraka.

Prometna varnost – poostren nadzor po metodologiji PROMIL

v soboto, 27. 3. 2021, so policisti na območju PU Koper izvedli poostren nadzor po metodologiji PROMIL. Ob tem so policisti preizkusili 100 voznikov:
– 2 voznikoma je preizkus alkoholiziranosti pokazal do 0,52 mg/l,
– 4 voznikom je preizkus alkoholiziranosti pokazal nad 0,52 mg/l,
– 1 vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter odvzeto vozniško dovoljenje za 24 ur,
– 4 voznikom je bila prepovedana nadaljnja vožnja ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje po 113.a členu ZP-1,
– 1 vozniku je bil odrejen strokovni pregled, da se preveri, če je vozil pod vplivom alkohola.

Poleg tega so policisti zasegli 2 osebna avtomobila ter 1 moped (zaradi predelave). Pri dveh voznikih je bilo ugotovljeno, da vozita vozilo v cestnem prometu v času veljavnosti ukrepa prepovedi vožnje, pri dveh voznikih pa je bila ugotovljena kršitev ZNB.