urednistvo@preteklih24.si

Na podvozju tovornega vozila našli državljana Afganistana

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 26. 3. in 29. 3. intervenirali v 161 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 531 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 17 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja.

Fotografija je simbolična

Posredovali so zaradi 42 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih.

S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin.

Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov, sprožitve signalno varnostne naprave in poskusa izmika mejni kontroli.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti PMP Obrežje so med kontrolo tovornega vozila srbskih registrskih oznak na podvozju našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Črnomaljski policisti so 26. 3. okoli 19. ure prejeli več klicev voznikov o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi iz smeri Semiča proti Podturnu vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelja, ki je večkrat zapeljal na nasprotni vozni pas in sprva znakov policistov ni upošteval, so ustavili pri Črmošnjicah. Ugotovili so, da 87-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,36 miligramov alkohola. Fiat panda so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Ukraden avtomobil

V noči na 27. 3. je z dvorišča stanovanjske hiše na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki nekdo odtujil osebni avtomobil BMW X6, sive barve, letnik 2017, registrskih oznak NM DT-435.

Poškodovanje tuje stvari

V noči na 27. 3. je na parkirnem prostoru v Metliki neznanec poškodoval osebni avtomobil in povzročil za okoli 2000 evrov premoženjske škode.

Odtujil motorni žagi

V Griču pri Dobličah je nekdo iz delovnega stroja iztočil okoli 140 litrov goriva in odtujil dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 2200 evrov.

Vlom v vozilo

V garažni hiši v Žlebeju na območju PP Novo mesto je 27. 3. nekdo vlomil v osebni avtomobil. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda povzročena z vlomom.

Vlom v prodajalno

V noči 28. 3. je v Krškem nekdo skozi okno vlomil v prodajalno. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

OSTALE ZADEVE

Nesreči pri delu

Policisti PP Krško so bili 26. 3. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi se poškodoval pri delu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na območju Cirja, kjer je 75-letni moški v vinogradu vozil kmetijski traktor po klancu navzdol in se z vozilom prevrnil. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

O nesreči pri delu na območju Jelenika so bili krški policisti obveščeni 27. 3. v dopoldanskih urah. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih si je 80-letni moški hudo poškodoval roko pri delu s krožno žago. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, okoliščine pa policisti še preverjajo.