urednistvo@preteklih24.si

18 in 39-letna nepridiprava vlomila v gradbeni kontejner

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 104 klice za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 33 dogodkov, s področja javnega reda in miru 21 dogodkov in s področja prometne varnosti 32 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin in 3 vlome. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila, pri tem je en kršitelj vozil tudi pod vplivom alkohola (1.02 mg/l alkohola v izdihanem zraku).

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 1 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik, mobilni aparat in več kosov nakita. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kosilnico na nitko. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

Vlom v gradbeni kontejner, prijeta osumljenca:

Včeraj popoldan so policisti bili obveščeni, da neznana storilca vlamljata v gradbeni kontejner na gradbišču na območju Rožne doline v Ljubljani. Na kraj je bilo poslanih več patrulj, ki so v okolici kmalu prijeli 39 in 18 letna osumljenca. Po sedaj zbranih obvestilih je storilec 39 osumljenec vlomil skozi okno kontejnerja in iz njega odtujil več kosov ročnega orodja in dva akumulatorska vijačnika. Policisti so odtujene predmete vredne skupno okoli 2.000 eur našli in jih zasegli. Osumljenca so, pridržali za čas zbiranja obvestil, zoper njiju pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.