urednistvo@preteklih24.si

Vstopil v trgovino in pri blagajni zagrozil zaposleni, ter od nje zahteval denar

V preteklih 47 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 351 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 84 dogodkov, s področja javnega reda in miru 111 dogodkov in s področja prometne varnosti 107 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali roparsko tatvino, 15 tatvin, 7 vlomov in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja in kaznivo dejanje nasilništva, kjer zbirajo obvestila glede suma storitve kaznivega dejanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 34 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 30 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 18 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 26. 3. 2021, od 6. ure in 28. 3. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lukovice izsledili in prijeli tujca (drž. Afganistana), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v dve kleti in iz prve odtujil cestno kolo znamke Mathitech, črno belo rdeče barve, zračnico in nahrbtnik. Iz druge kleti je odtujil moško gorsko kolo znamke Scott z napisom Genius, belo rdeče barve. Nastalo je za skupno okoli 3.000 eur škode.

V Šiški je neznani storilec iz drvarnice odtujil motorni žagi ter baker in lastnika oškodoval za okoli 200 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v vrtno lopo in iz nje odtujil gorsko kolo znamke Specialized Vitacomp, modro rumene barve, gorsko kolo Autor, srebrne barve in gorsko kolo znamke Wheller, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 eur.

Na Celovški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili več kosov gradbenega železa. Podjetje je oškodovano za okoli 300 evrov.

V Presrejah pri Radomljah so neznanci skozi okno vlomili v skladiščne in nato pisarniške prostore podjetja, od koder so odtujili denar. Podjetje je oškodovano nekaj tisoč evrov.

Na Celovški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili ograjeno delovišče, od koder so odtujili več kosov hidroizolacije. Podjetje je oškodovano za okoli 2.500 evrov.

Roparska tatvina:

V petek, nekaj pred 19. uro so policisti bili obveščeni o roparski tatvini v eni izmed trgovin na območju Bežigrada. Po do sedaj zbranih obvestilih je neznani storilec vstopil v trgovino in pri blagajni zagrozil zaposleni, ter od nje zahteval denar. V dogodku ni bil nihče poškodovan, odtujenih pa je bilo nekaj 100 eur gotovine. Storilec je po dejanju pobegnil peš. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis neznanca: moški, star okoli 25 let, suhe postave, visok okoli 180-185cm, oblečen v rjavo zeleno jakno, nosil je kirurško modro masko.

Požar

Včeraj, okoli 20. ure so policisti bili obveščeni o požaru na območju Viča, kjer je na Cesti dveh cesarjev zagorel objekt – lesena baraka. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov škode. Policisti zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. Vzrok požara še ni znan, z ogledom kraja bodo policisti pričeli danes dopoldan.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V soboto, okoli 12. ure se je na Slovenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarki. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

V petek, okoli 16. ure se je na cesti Ob Grosuplješčici v Grosupljem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesark. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju levo odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V petek, okoli 12. ure se je na Šmartinski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesarja. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar, ko je zapeljal na kolesarsko stezo odvzel prednost drugemu, ki je že vozil po njej. Pri tem se oba kolesarja lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

V petek, okoli 20. ure se je na iz Dolskega proti Dolu v naselju Kleče zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri trem se je lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.