urednistvo@preteklih24.si

Hudo poškodovana 48-letna smučarka

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so policisti v času od 6. ure dne 26. 3. 2021, do 6. ure 27. 3. 2021, prejeli 271 klicev, med katerimi je bilo 98 interventnih klicev.

Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:

– 21 kaznivih dejanj,

– 1 prometno nesrečo s telesnimi poškodbami v kateri se je 1 oseba lažje telesno poškodovala,

– 11 prometnih nesreč I. kategorije,

– 9 povoženja divjadi,

– 1 kršitelju so policisti zasegli vozilo, ki ga je vozil,

– 10 prijav kršitve javnega reda in miru, od tega 7 kršitve na javnem kraju in 3 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

Nesreča na smučišču

Včeraj ob 8.35 so policisti bili obveščeni o nesreči na smučišču na spodnji postaji sedežnice Pisker. Policisti Policijske postaje Ruše so opravili ogled ter ugotovili, da je 48 letna smučarka smučala na progi Pisker 200 metrov pred spodnjo postajo je zapeljala na ledeni del proge pri tem pa se ji je odpela desna smučka zaradi česar je padla na hrbet. Pri padcu se je hudo poškodovala. Tuja krivda je z ogledom bila izključena. O zadevi bodo obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Mejne zadeve in tujci

Policisti PP Gorišnica so 26. 3. 2021 ob 7.29 obravnavali nedovoljen prehod državne meje v kraju Meje. Ustavili in kontrolirali so osebno vozilo v katerem se je prevažal državljan Slovenije. V postopku je bilo ugotovljeno, da oseba ne poseduje veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Izdan mu je bil plačilni nalog ter odrejena karantena.

Istega dne ob 22.10, so prav tako na prehodnem mestu Meje, ustavili in kontrolirali osebno vozilo v katerem se je prevažal državljan Hrvaške za katerega so ugotovili, da ne poseduje veljavnih dokumentov za prestop državne meje na prehodnem mestu. Izdan mu je bil plačilni nalog in tranzitna odločba.

Policisti Policijske postaje Ormož so 26.3.2021 ob 22.45, v kraju Središče ob Dravi izsledili skupino 18 tujcev, 8 državljanov Afganistana, 7 državljanov Egipta, in 3 državljani Iraka, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo iz smeri Republike Hrvaške. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni. 7 državljanov Egipta in 3 državljani Iraka so zaprosili za azil tako, da bodo nameščeni v azilni dom, ostali tujci pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.