urednistvo@preteklih24.si

Včeraj na avtocesti obravnavali poškodovanje treh vozil zaradi raztresenega tovora po vozišču

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju.

Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Policisti so v dveh primerih osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo postopek.

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj obravnavali padec jadralnega padalca. Po podatkih policije ni poškodovan. Med letom se je zapletel v jeklenico tovorne žičnice za na Kališče. Posredovali so kranjski gorski reševalci in vojaški helikopter.

Včeraj zvečer so policisti in gasilci v Tržiču obravnavali prijavo požara na stanovanjskem objektu. Z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da gre za dimniški požar brez znakov tuje krivde. Do ogrožanja ni prišlo.

Policisti so včeraj obravnavali dva primera psov na javnem kraju brez nadzora. Pozivamo k ustreznemu varstvu živali in upoštevanju ukrepov po predpisih o zaščiti živali.

Kriminalisti so včeraj obravnavali primer lažnega telefonskega klica iz tujine, s katerim je klicatelj želel ponuditi storitev odstranitve virusa iz računalnika oziroma “pomagati” pri odpravi napake, ki da so jo zaznali na njegovem računalniku. Govoril je v polomljeni angleščini. Policisti svetujejo veliko previdnost pri vseh sumljivih klicih za tehnično ali drugačno podporo s strani nepoznanih oseb. Ravni tako v nobenem primeru ne nameščajte ponujenih programov s strani klicatelja, ker jim s tem omogočite dostop do vašega računalnika in posledično do kraje vaših podatkov.

Raztresen tovor

Gorenjski prometni policisti so včeraj zvečer na avtocesti obravnavali poškodovanje treh vozil zaradi raztresenega tovora po vozišču. Proti povzročitelju ovire zaradi nepravilno naloženega tovora poteka prekrškovni postopek. Avtocesta je bila zaradi ovire eno uro zaprta. Policisti pozivajo k upoštevanju pogojev za prevoz tovora v cestnem prometu. Tovor in naprave, ki so namenjene za prevoz, nalaganje, razlaganje ali pritrditev tovora, morajo biti na in v vozilu naložene in pritrjene oziroma pokrite.
Vlom

Radovljiški policisti so včeraj obravnavali vlom v prostorih proizvodnega objekta. Odtujen je bil manjši znesek denarja.