urednistvo@preteklih24.si

Predstavil se je kot delavec dostavnega podjetja in starejši ženski ukradel gotovino

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 155 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 34 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 58 dogodkov.

Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 12 tatvin in vlom.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 24+5. 3. 2021, od 6. ure in 26. 3. 2021, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 3 tujce (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Ivančni Gorici je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bilo odtujeno orodje in elektromaterial. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj so policisti bili obveščeni, da je v sredo okoli 11. ure na območju Viča do stanovanjskega bloka starejše oškodovanke pristopil neznani moški, ki se je predstavil kot delavec dostavnega podjetja s pošiljko za prevzem. Tako je zvabil oškodovanko iz objekta v tem času pa preiskal prostore stanovanja , ter odtujil gotovino. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 12. uri je na Podutiški cesti pri obvoznici prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik kombija in motorist. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki pri zavijanju ni upošteval prednosti motorista in trčil v njega. Motorist se je pri padcu lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj , okoli 17. ure je na Zaloški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je trčil v vozilo, ki se je pred njim ustavilo zaradi zavijanja levo. V nesreči se je voznik drugega vozila lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 11. ure je v Rožni dolini prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil motorist, ki pri vključevanju na glavno cesto ni upošteval prednosti in trčil v voznika osebnega vozila. V nesreči se je motorist lažje poškodoval, izdan mu je bil plačilni nalog.