urednistvo@preteklih24.si

Novogoriški policisti obravnavali primer nasilja v družini

Včeraj, 25. marca ob 14.12 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči na ajdovski obvoznici v Ajdovščini, kjer je prišlo do čelnega trčenja med osebnim in tovornim vozilom.

Fotografija je simbolična

Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 45–letna voznica osebnega avtomobila vozila iz obrtne cone proti semaforiziranemu križišču. Iz neznanega razloga je zapeljala na vozni pas namenjen vozilom iz nasprotne smeri in se posledično zaletela v tovorno vozilo, ki ga je vozil 35–letni voznik. Kasneje so na kraju nezgode poleg policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki
so omenjeno voznico na kraju oskrbeli in jo odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Po vseh zbranih obvestilih glede okoliščin nezgode bodo prometni policisti zoper povzročiteljico podali ustrezen ukrep.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj, 25. marca zvečer, so policisti v Novi Gorici ustavili 60–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,41 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti PP Nova Gorica so vozniki začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa je bil
vozniku izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Goriškem udeleženi dve vozili

Danes, 26. marca ob 11.04 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je starejši voznik pri speljevanju iz parkirnega boksa zadel oz. trčil v drugo parkirano osebno vozilo. Nihče od udeleženih voznikov ni bil poškodovan. Prometni policisti so starejšemu povzročitelju nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V manjši prometni nezgodi na Ajdovskem udeleženi dve vozili

Včeraj, 25. marca ob 8.11 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na območju Ajdovščine oz. v križišču, kjer je priključek iz hitre ceste H4 iz smeri Vipave, in v kateri sta bila udeležena dva voznika kombijev. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa) so policisti PP Ajdovščina v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Obravnavani primer nasilja v družini na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 25. marca, na območju Mestne občine Nova Gorica obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini (po določbah prvega odstavka 191. člena Kazenskega zakonika). Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti PP Nova Gorica osumljencu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije (60. člen) in o tem obvestili pristojne institucije (pristojno Okrožno državno tožilstvo, preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojni Center za socialno delo). Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev osumljenca kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru na Kobariškem

Včeraj, 25. marca ob 14.29 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi s področja javnega reda in miru na javnem kraju v enem od naselij v Občini Kobarid, kjer je prišlo do spora med sosedi. Policisti PP Bovec bodo zoper 63–letnega moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev prvega odstavka 6. člena ZJRM-1).

Povoženje divjadi

Danes, 26. marca nekaj minut po 4. uri zjutraj, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila znamke Opel med vožnjo med Colom in Ajdovščino zbil divjad (srna). Omenjena divjad je po trku z vozilom s kraja zbežala neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.