urednistvo@preteklih24.si

Vse več težav z občutno prehitrimi vozniki na območju Maribora

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 262 klicev, od tega 92 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso policisti obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

Slika je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 18 kaznivih dejanj,
– 10 prometnih nesreč I. kategorije,
– 16 povoženj živali,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 2 požara
– 1 nesrečo pri delu,
– 1 samomor.

Izpostavljamo:

PONOVNO OBČUTNO PREHITER VOZNIK NA PTUJSKI CESTI V MARIBORU

Ena izmed temeljnih nalog policije je tudi urejanje in nadzor cestnega prometa, zato policisti neprenehoma izvajajo nadzor hitrosti z merilniki hitrosti v cestnem prometu, največkrat tam, kjer so hitrosti vozil največje in tam, kjer se zgodi največ prometnih nesreč. Ena izmed takšnih cest je zagotovo tudi Ptujska cesta v Mariboru, ki je sicer mestna vpadnica s po dvema prometnima pasovoma za vožnjo v eno smer, vendar še zmeraj cesta v naselju Maribor. Skorajda ne mine teden, da ne bi poročali o kakšnem vozniku, ki je na Ptujski cesti v Mariboru prekoračil hitrost za več kot 50 km/h.

Tako je policist Postaje prometne policije Maribor tudi tokrat, v soboto, 20. 2. 2021, nekaj minut pred 14. uro, z dopplerjevim radarjem na Ptujski cesti v Mariboru, v neposredni bližini stavbe Postaje prometne policije Maribor, izmeril hitrost vozniku osebnega avtomobila Fiat. Voznik belega Fiata je na delu Ptujske ceste, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom 70 km/h, vozil s hitrostjo 129 km/h, kar je za 59 km/h več od največje dovoljene hitrosti vožnje. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Kot kaže, je vse več voznikov na Ptujski cesti v Mariboru takšnih, ki jim vsa preventivna opozorila policije v medijih o nesprejemljivosti hujših kršitev v cestnem prometu ne zaležejo, zato policisti prav v ta namen poseben poudarek na Ptujski cesti v Mariboru namenjamo takšnim kršitvam, ki huje ogrožajo varnost cestnega prometa.