urednistvo@preteklih24.si

V pretepu na Celovški cesti udeleženih devet oseb

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 49 dogodkov.

Slika je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvino, 18 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 22. 2. 2021, od 6. ure in 23. 2. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Skupna škoda znaša okoli 1100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v vrtno hiško, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Skupna škoda znaša okoli 300 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bil otujen električni vodnik. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Drzna tatvina:

Včeraj okoli 13. ure je na Vrhniki do stanovanjske hiše oškodovanke pristopil neznani storilec in oškodovanko pod pretvezo, da bo zamenjal napeljavo za televizijo, odpeljal v klet. Po nekaj minutah je neznani moški odšel, oškodovanka pa je naknadno ugotovila, da ji je bila iz hiše odtujena gotovina in nakit. Neznanec jo je s tem dejanjem oškodoval za okoli 600 evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.
Opis: mlajši moški, manjše postave, oblečen je bil v modro bundo in modre hlače

 

Nasilništvo:

Policisti so bili včeraj, okoli 19. ure obveščeni o dogodku na Celovški cesti, v katerem se je pretepalo več oseb. Po do sedaj zbranih obvestilih sta se skupini, kjer je bilo v eni pet, v drugi pa štiri osebe sprli, nato pa je prišlo do pretepa. Pri tem so udeleženci pretepa uporabljali nevarne predmete, ki so jih našli na kraju. V pretepu sta bili dve osebi lažje
telesno poškodovani, obema je bila nudena zdravniška pomoč v UBKC Ljubljana. V dogodku je nastala tudi škoda na objektu in artiklih bencinskega servisa, prav tako pa je nastala škoda na osebnem vozilu, last udeležencev pretepa. Policisti glede dogodka še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivih dejanj nasilništva in poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar:

Danes, okoli 4. ure so policisti bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na Taborski cesti v Šiški. Po do sedaj znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da so bili vsi stanovalci varno evakuirani, hiša z dvema enotama pa je v celoti pogorela. Ko bodo gasilci varno sanirali pogorišče in po vzpostavljenih varnih pogojih dela bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara. O vseh znanih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zaseg prepovedane droge:

Kamniški policisti so konec prejšnjega tedna opravili hišno preiskavo pri 31-letniku z območja Kamnika, ter pri tem zasegli nekaj deset gramov prepovedanih drog kokain, heroin in rastlina konoplja. Prav tako so mu zasegli 10 različnih nabojev, pripomočke za prodajo prepovedanih drog, ter gotovino. Osumljeni je bil po končani hišni preiskavi priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je osumljenemu odredil pripor.