urednistvo@preteklih24.si

Pri sečnji dreves v gozdu se je smrtno poškodoval 68-letni moški

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 284 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Slika je simbolična

Cestni promet

S področja cestnega prometa poročamo o štirih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami in šestih z materialno škodo.

Prvo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti nekaj pred 6. uro zjutraj obravnavali v Šentjurju, v križišču Drofenikove ceste. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je izsilila prednost vozniku tovornega vozila. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala. zaradi povzročitve prometne nesreče so policisti ji izdali plačilni nalog.

Drugo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti nekaj pred 13. uro obravnavali na obvoznici med Novo vasjo in Hudinjo v Celju. Povzročil jo je voznik osebnega vozila, ki je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil
v osebno vozilo voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. V trčenju sta se lažje poškodovala povzročitelj in sopotnica iz drugega udeleženega vozila. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Tretjo prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti okoli 17. ure obravnavali na Kidričevi cesti v Celju, kjer sta zaradi izsiljevanja prednosti trčili dve voznici osebnih vozil. Voznici sta se v trčenju lažje poškodovali. Povzročiteljici so policisti izdali plačilni nalog.

Četrto prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so policisti okoli 17.30 ure obravnavali v Zadobrovi, na območju Celja, kjer sta se v trčenju dveh osebnih vozil, do katerega je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, lažje poškodovala voznik in sopotnica v osebnem vozilu. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

V dopoldanskih urah so policisti v Slovenj Gradcu ustavili voznika osebnega vozila, ki je imel nekaj manj kot promil in pol alkohola v krvi. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola sledi še obdolžilni predlog.

Dvema voznikoma, ki sta vozila brez vozniških dovoljenj, so policisti zasegli vozili.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti štirikrat ukrepali v javnih in dvakrat v zasebnih prostorih.

Kriminaliteta

Včeraj, nekaj pred 10. uro, so policisti bili obveščeni, da je v gozdu na območju Pameč prišlo do delovne nesreče. Pri sečnji dreves v gozdu se je smrtno poškodoval 68-letni domačin. Nanj se je podrlo drevo in ga stisnilo ob deblo drugega drevesa. 68-letnik je na kraju nesreče umrl. Z zbiranjem obvestil nadaljujemo.

Na Kovinarski ulici v Štorah je včeraj okoli poldneva neznani storilec skozi pritlično okno vlomil v stanovanje. Prostore je preiskal. Ukradel je več zlatnine, dva fotoaparata, prenosni računalnik in več drugih stvari.

Iz rezervoarja delovnega stroja parkiranega na delovišču v Trnovljah pri Celju, je storilec ukradel okoli 200 litrov nafte. Storilec je poskušal nafto ukrasti še iz drugega delovnega stroja, vendar mu ni uspelo odpreti pokrova rezervoarja.

Ob igrišču na Opekarniški cesti v Celju je neznani storilec vlomil v avtomat s prigrizki in ukradel več različnih pijač in prigrizkov, škodo je povzročil tudi z razbitjem stekla na avtomatu.

Na območju Laškega so policisti obravnavali požar na stanovanjski hiši. Zagorelo je zaradi pregretja dimniške tuljave. V požaru je nastala manjša materialna škoda. Tuja krivda je izključena.

Na Mejnem prehodu Dobovec so policisti dopoldne obravnavali državljana Bosne in Hercegovine z začasnim bivališčem na območju Slovenije, ki je pri prečkanju meje predložil ponarejen Covid test. Voznika bomo zaradi predložitve ponarejenega testa kazensko ovadili.

Ilegalne migracije

Na območju Rogatca so policisti sinoči okoli 20. ure izsledili državljana Turčije, ki je ilegalno vstopil v Slovenijo. Tujca so policisti po izvedenih postopkih odpeljali v azilni dom.