urednistvo@preteklih24.si

Novomeški policisti obravnavali šest prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 38 primerih in na številko 113 prejeli 136 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli dve vozili.

Slika je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali dve tatvini in še dvakrat posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru.

V Izoli je nekdo iz odklenjenega kombija ukradel denarnico s 1.300 evrov gotovine.

V Izoli je bilo vlomljeno v kletne prostore in iz kleti ukradeno kolo znamke Cube Reaction pro black. Lastnik ima za 1.100 eurov škode.

Policisti so v Divači ustavili 32-letnega voznika, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,62 mg/l alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa sledi obdolžilni predlog. Ker na predhodne znake policistov, vozila ni ustavil, so mu izdali še plačilni nalog.

ZASEGI VOZIL:

– policisti so v Kopru 22-letniku zasegli moped, za katerega je bilo ugotovljeno, da presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost.

– policisti so v Ankaranu zasegli osebni avtomobil 45-letniku, doma iz okolice Kopra, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zoper oba voznika bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali tri državljane Kosova, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Po končanem postopku, bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.