urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z dobrima dvema promiloma alkohola v krvi trčil v prometni znak in se poškodoval

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; po 3 prijavi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina.

Slika je simbolična

Dogodki:

Blejski policisti so včeraj obravnavali kurjenje trave in požar na zasebnem zemljišču. Ogenj se je razširil še na sosednjo parcelo in povzročil majhno materialno škodo. Postopek še poteka.

V Lescah so policisti včeraj sprejeli prijavo o domnevnem nasilnem vedenju nekaj oseb na javnem kraju. Pred prihodom policije so se udeleženci razbežali. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku.

Divjad je bila minuli dan povožena na Črnivcu in v kraju Sovodenj.

Promet:

Nesreča kolesarja. Včeraj dopoldan je v Kranju kolesar padel po trčenju v drog prometnega znaka. Bil je močno pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,16 mg/l alkohola. Je lažje poškodovan. Kolesarja z enakim »stilom« so kranjski policisti obravnavali tudi že v petek. Takrat je kolesar v okolici Kranja padel med zavijanjem. Tudi pri njem je bil rezultat preizkusa alkoholiziranosti 1,16 mg/l alkohola.

Tatvina, zaseg predmetov

Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali voznico in potnike, ki so v osebnem avtomobilu prevažali več
predmetov, ki lahko izvirajo iz tatvin iz prodajaln. Osebe so iz druge regije. Gre za oblačila, posode, parfume. Predmeti so bili zaseženi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o izvoru stvari in vodijo postopek.