urednistvo@preteklih24.si

Najprej trčil v parkirani vozili za tem še v klop

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v preko vikenda sprejel: 15 obvestilo o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 22 prijav kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini. Policisti so v enem primeru osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Slika je simbolična

Dogodki:

V okolici Škofje Loke so policisti v petek obravnavali dimniški požar brez nastanka škode. Vnele so se saje v dimniku. Dimniški požar so policisti v petek obravnavali še na Jesenicah, v soboto pa v okolici Kranja.

V soboto zjutraj je na Zlatem Polju v Kranju med vožnjo zagorelo vozilo. Nastala je majhna materialna škoda.

V Bohinju so policisti v soboto obravnavali manjši požar v naravi med kurjenjem listja brez škode in ogrožanja.

Kranjski policisti so v petek preverjali prijavo suma tatvine vozila. Osebni avtomobil je bil med kontrolo najden na parkirišču. Do kaznivega dejanja ni prišlo, zgolj pozabljivost.

Kranjskogorski policisti so v petek občana v zasebnem prostoru obravnavali zaradi povzročanja hrupa z glasno glasbo. Izdali so mu plačilni nalog.

V Šenčurju so policisti v petek dopoldan obravnavali prijavo suma tatvine v stanovanjski hiši. Moški se je starejši občanki na domu predstavil kot delavec telekomunikacijskega podjetja. Izkoristi je vstop v hišo ter pregledal prostor. Lastnica zaenkrat ne pogreša ničesar. Občane pozivamo k previdnosti pri spuščanju nepoznanih ljudi v stanovanja ali hiše.

Na Jesenicah so policisti v petek obravnavali prijavo kršitve javnega reda s plinsko pištolo. Orožje so policisti zasegli in vodijo prekrškovni postopek.

Divjad je bila minuli vikend povožena na cesti Zminec – Brode.

Promet, razbitje stekla na vozilu.

Minuli vikend sta se na Gorenjskem zgodili dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obe v petek. Popoldan
je v okolici Kranja padel kolesar. Med vožnjo kolesa z 1,16 mg/l alkohola je izgubil ravnotežje in padel.

Zvečer pa so policisti v Radovljici obravnavali voznika, ki je najprej trčil v parkirani vozili, med vožnjo pa je na drugem mestu trčil še v klop. Ker se voznik ob prihodu na kraj ni odzival, obstajal pa je sum na življenjsko ogrožajoče stanje, so policisti zaradi nudenja pomoči razbili stransko steklo na vozilu. Poleg policistov so pomoč nudili še radovljiški prostovoljni gasilci in ekipa nujne medicinske pomoči. Voznik je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Po prvih podatkih je voznik lažje poškodovan. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola je bil zanj odrejen strokovni pregled. Oba postopka še potekata.

Nadzor

Gorenjski prometni policisti so z Darsovimi cestninskimi nadzorniki včeraj na Torovem izvajali nadzor v prometu. Promet je bil speljan skozi nadzorno točko, usmerjanje nanjo pa izvedeno preko treh obvestilnih mest. Preusmeritev je v takih primerih obvezna za vsa vozila. Policisti so v času nadzora zaznali 193 udeležencev, ki tega niso upoštevali in so se z vožnjo mimo nadzorne točke izognili kontroli. Prekrškovna sankcija za kršitev je 250 eurov in 3 kazenske točke. V še dodatnih 103. primerih pa so udeleženci na kraju prekoračili tudi hitrost vožnje. Vse udeležence policisti obravnavajo v prekrškovnem postopku. Skupno gre za skoraj 300 kršitev.

Med nadzorom je bil obravnavan tudi voznik, ki se je kontroli poskušal izogniti z vožnjo vzvratno po odstavnem pasu do najbližjega izvoza. Policisti so ga obravnavali zaradi vožnje brez vinjete, vzvratne vožnje po avtocesti in preveliko število potnikov v vozilu. Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Gore

Na Gorenjskem so bili policisti minuli vikend obveščeni o treh nesrečah v gorah, v katerih so reševali gorski reševalci.

V petek je planinka zdrsnila in padla na spolzki podlagi nad Gozdom pod Kriško goro.

V soboto je planinec zdrsnil in padel pri Martuljških slapovih. Pot je bila zaledenela. S kraja ga je odpeljal helikopter Slovenske vojske.

Včeraj pa so bohinjski gorski reševalci reševali planinca, ki je zdrsnil na območju Vogarja. V še eni nesreči včeraj pa je na območju Kamnika posredovala tudi gorska policijska enota s policijskim helikopterjem in združeno ekipo za reševanje na Brniku. Planinka si je pri zdrsu na spolzki gozdni poti iz planine Kisovec proti Sv. Primožu poškodovala nogo. Odpeljana je bila v zdravstveno ustanovo.

Kriminaliteta

Na Visokem je bilo v petek med 18. in 19.30 uro vlomljeno s stanovanjski objekt.

V Dorfarjah je bilo v objekt vlomljeno med 18.30 in 20.15 uro.

V soboto pa je bilo v stanovanjski objekt vlomljeno okoli 19. ure. Storilci iščejo zlasti zlatnino in denar. Postopki še potekajo.