urednistvo@preteklih24.si

Med hišno preiskavo naleteli na domnevno drogo in orožje

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica so bili v začetku 2021 s strani tujih (italijanskih) varnostnih organov obveščeni, da se 38-letni osumljenec iz okolice Ajdovščine ukvarja s prodajo prepovedanih drog in nedovoljenem prometu z orožjem. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovitvami italijanskih varnostnih organov so novogoriški kriminalisti pridobili sodno odredbo za hišno preiskavo pri navedenem osumljencu.

Slika je simbolična

Novogoriški kriminalisti in policisti Policijske postaje Ajdovščina so v začetku tega meseca oz. 5. februarja 2021 na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivih dejanj Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po določilu 186. člena KZ-1) in Nedovoljenega prometa z orožjem ali eksploziva (po določilu 307. člena KZ-1) opravili hišno preiskavo pri 38-letnem osumljencu. V sklopu hišne preiskave so novogoriški kriminalisti našli in zasegli manjšo količine različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge (sum prepovedane droge kokain in amfetamini).

Prav tako so pri hišni preiskavi našli in zasegli prepovedano orožje oz. bokser in kovinsko palico, kar po določilih Zakona o orožju spada v kategorijo hladno orožje, katerega posest je posameznikom prepovedana. V sklopu hišne preiskave so kriminalisti zasegli tudi druge predmete (elektronske naprave, mobilni telefoni…), ki jih je 38-letni osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Zasežene snovi in predmete so kriminalisti poslali v nadaljnjo analizo. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre pri zaseženih snoveh za prepovedano drogo, bodo novogoriški kriminalisti zoper 38-letnega osumljenca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. členu KZ-1 ) in suma kaznivega dejanja Nedovoljenega prometa z orožjem ali eksploziva (po 307. členu KZ-1).