urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti imeli kar nekaj dela z vinjenimi vozniki

Policisti Policijske uprave Koper v času so od 19. 2. 2021 zjutraj do danes zjutraj intervenirali v 133 primerih in na številko 113 prejeli 473 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli so tudi tri vozila in pridržali enega pijanega voznika. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome, pet tatvin, šest poškodovanj tuje stvari in eno kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali še trinajstkrat.

Slika je simbolična

19.2.2021:

V Piranu je nekdo vlomil v vrtno lopo, iz katere je ukradel nekaj kmetijskega orodja in 80-letno lastnico oškodoval za 50 eur. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo.

V Luciji je varnostnik v eni od trgovin prijel 27-letnega Ljubljančana, ki je poskušal iz trgovine iznesti za dobrih 150 eur artiklov. Policisti bodo napisali kazensko ovadbo.

V Izoli je nekdo izpod nadstreška ukradel avtomobilsko prikolico in 48-letnika oškodoval za približno 1.000 eur.

Policisti so v okolici Sežane obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljen je 64-letni bivši mož, kateremu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja oškodovanki. Zanj bo podana kazenska ovadba.

20.2.2021:

V Izoli so policisti obravnavali vlom v kamp prikolico-. Storilec je iz prikolice ukradel manjši radio neznane znamke in nekaj pijače v skupni vrednosti 100 evrov.

Ob 18.48 uri so policisti obravnavali delovno nesrečo v skladišču ene od trgovin v Kopru. Policisti so ugotovili, da je 26-letnik doma iz okolice Kopra, zaposlen v trgovini stal na polici regala na višini 4,3 m od tal. Med delom je slednji izgubil ravnotežje in padel v globino, ter se pri tem huje telesno poškodoval. 26-letnik je je bil odpeljan v Bolnico Izola, od tam pa v klinični center Ljubljana.

V noči iz sobote na nedeljo so policisti kontrolirali kombi madžarskih registrskih številk. Pri pregledu tovornega dela kombija so ugotovili, da se v njem nahaja pet skuterjev, ki sta jih voznik in sopotnik kupila v Italiji. Pri preverjanju vozil je bilo za en skuter znamke Aprilia ugotovljeno, da je beležen kot ukraden v Italiji v mesecu juliju 2020. Policisti so skuter zasegli, tujca pa bodo kazensko ovadili.

Popoldan so koprski policisti posredovali na enem od bencinskih servisov v Kopru, kjer je 41 letni domačin pod vplivom mamil in drugih psihoaktivni sredstev kršil javni red in mir. Ker se omenjeni ni zmenil za ukaze policistov, da preneha s kršitvijo, so zoper njega uporabili telesno sila in sredstva za vezanje in vklepanje, ter odredili pridržanje. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi kršitve JRM in kršitve Zakona o nalezljivih boleznih, ker je s silo telesa poškodoval tudi drsna vrata, ki vodijo iz prodajnega prostora na teraso, na njih razbil steklo in jih snel z vodil, bodo zanj podali še kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

21.2.2021:

V okolici Pirana je nekdo vlomil v kamp prikolico, kjer je prenočeval, užival hrano in uriniral v posode v predprostoru.

PROMET:

V noči iz petka na soboto, so postojnski policisti ustavili dva voznika, pri katerih so ugotovili, da vozita pod vplivom alkohola:

– v Hruševju so ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Postojne, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.61 mg/l alkohola,

– v Pivki so ustavili 20-letnega domačina, ki je vozil osebni avtomobil. Odrejen mu je preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,47 mg/l alkohola.

v noči iz sobote na nedeljo so policisti policisti ustavili tri voznike, pri katerih so ugotovili, da vozijo pod vplivom alkohola:

– na počivališču Ravne so ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,61 mg/l alkohola,

– Jagodju so ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65 mg/l alkohola,

– v Zagorju so ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,69 mg/l alkohola.

Vsem voznikom so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, za vse pa bo napisan obdolžilni predlog.

V nedeljo se je s tovornim vozilom ob 23.45 uri na MP Starod z namenom vstopa v državo pripeljal 39-letni drž. R Hrvaške. Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,79 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali in bo priveden v postopek k sodniku.

V nedeljo so prometni policisti v Postojni zasegli motorno kolo 15-letniku iz okolice Postojne. Omenjeni je takoj, ko je opazil policijsko vozilo pospešil z vožnjo v smeri bencinskega servisa, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti padel. Policisti, ki so pripeljali do njega so ugotovili, da ni poškodovan in so prometno nesrečo obravnavali. Med postopkom so ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motorno kolo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka 19. 2. 2021 od 6.00 ure do ponedeljka 22. 2. 2021 do 6.00 ure obravnavali 48 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS.