urednistvo@preteklih24.si

Fizično obračunavanje se je končalo s telesnimi poškodbami

Včeraj, 21. februarja popoldne, so policisti PP Tolmin obravnavali tatvino v eni od stanovanjskih hiš na območju naselja Dolenja Trebuša. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznanec v času slabega meseca dni v notranjosti objekta našel in si prilastil večjo vsoto gotovine.

Slika je simbolična

Tolminski policisti primer tatvine še preiskujejo (po prvem odstavku 204. člena KZ-1) in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz stanovanjske hiše kradli kovance

Danes, 22. februarja dopoldne, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh vstopil skozi okno in pregledal notranjost objekta. Pri tem je storilec iz zaklenjene omare odvzel plastične škatle z različnimi kovanci. Kasneje je storilec kraj zapustil in z odvzetimi predmeti odšel neznano kam. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancem povzročena večja materialna škoda. Policije je o obravnavanem primeru obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer lahkih telesnih poškodb na Ajdovskem

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 21. februarja, obravnavali sum kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe v enem od naselij v Občini Ajdovščina, kjer sta se fizično sprla dva moška, stara 56 in 74 let. V omenjenem sporu je starejši moški utrpel predvidoma lahke telesne poškodbe (poškodba glave in udarnina desne goleni) in je kasneje poiskal v tamkajšnjem zdravstvenem domu. Na podlagi predloga za pregon s strani oškodovanca bodo policisti PP Ajdovščina na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo zoper 56-letnega moškega zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Lahka telesna poškodba (po 122. členu KZ-1).

V prometni nesreči izven Kromberka udeleženi dve osebni vozili

V soboto, 20. februarja ob 12.59 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti izven naselja Kromberk pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je 46–letni voznik osebnega avtomobila vozil po Ulici Vinka Vodopivca v Kromberku proti regionalni cesti. Ko je pripeljal do križišča z omenjeno regionalno cesto, ki je s prometnim znakom za izrecne odredbe (»Ustavi«) označena kot prednostna, se je z vozilom najprej zaustavil, nato pa zapeljal naravnost v križišče. Pri vključevanju v promet na prednostno cesto pa 46-letni voznik ni pustil mimo vseh vozil, ki so vozila po prometne pasu, katerih smer vožnje je sekal. V tem času je namreč z njegove leve strani (iz Ajševice) po prednostni cesti pripeljal 69–letni voznik osebnega avtomobila. Da bi preprečil prometno nesrečo je 69-letni voznik močno zaviral in se umikal v desno, vendar je kljub temu s prednjim delom svojega vozila čelno trčil v zadnji levi del drugega avtomobila, ki ga je vozil 46-letni voznik. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška (vključevanje v cestni promet, kršitev določil 56. člena ZPrCP) je bil 46-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči izven Renč lažje poškodovan 42-letni motorist

Prometni policisti so v soboto, 20. februarja dopoldne, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije izven naselja Renče in v kateri je bil udeležen 42-letni voznik motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je omenjeni motorist vozil po lokalni cesti iz naselja Renče proti krožnemu križišču. Ko je izven omenjenega naselja pripeljal v krožno križišče, voznik hitrosti in načina vožnje ni prilagodil svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste (spolzko vozišče) ter značilnostim vozila (neprilagojena hitrost). V krožnem križišču je na spolzkem vozišču izgubil oblast nad motornim kolesom zaradi česar je motorno kolo zdrsnilo po vozišču, motorist pa je padel po vozišču. Po prometni nezgodi je predvidoma lažje poškodovan 42-letni motorist poiskal zdravniško pomoč v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici, kjer so mu nudili ustrezno zdravniško pomoč. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 45. člena ZPrCP) mu je bil izdan plačilni nalog.

V prometni nezgodi I. kategorije v Rožni Dolini pri Novi Gorici udeleženi dve vozili

Včeraj, 21. februarja ob 17.26 uri, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Rožni Dolini pri Novi Gorici (pri bencinskem servisu) in v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Po sedaj zbranih podatkih je 20–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Italije, pri nepravilni vzvratni vožnji trčil v drugo osebno vozilo, ki ga je vozil 25-letni voznik. Policisti so 20-letnemu italijanskemu vozniku izdali plačilni nalog zaradi nepravilne vzvratne vožnje, prav tako so policisti ukrepali tudi zoper drugega voznika zaradi neupoštevanja talnih označb.

Iz prometa izločili voznika dveh vozil zaradi vožnje pod vplivom alkohola

V soboto, 20. februarja ob 22.55 uri, so prometni policisti v Ajdovščini ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0,63 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog tudi zaradi kršitve določb Zakona o nalezljivih boleznih.

Prav tako so prometni policisti v soboto, 20. februarja ob 23.50 uri, v Ajdovščini ustavili tudi 40–letnega voznika osebnega vozila in tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi slednjemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog tudi zaradi kršitve določb Zakona o nalezljivih boleznih.

Manjša prometna nesreča na Idrijskem

Policisti PP Idrija so v soboto, 20. februarja ob 12.48 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Idriji z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov (oba voznika stara 26 let). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil vzrok prometne nezgode nepravilno vključevanje v cestni promet. V prometni nesreči je nastala manjša materialna škoda. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.