urednistvo@preteklih24.si

Eksplozija na oknu stanovanjske hiše na območju Iga

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 327 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 72 dogodkov, s področja javnega reda in miru 104 dogodkov in s področja prometne varnosti 105 dogodkov.

Slika je simbolična

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 17 tatvin, 2 vloma in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v treh primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 37 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 21 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 2. 2021, od 6. ure in 22. 2. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Mostah je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder so bila odtujena tri moška kolesa. Škoda znaša okoli 1400 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v garažo, od koder sta bili odtujeni dve kolesi in kosilnica. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Eksplozija:

Danes, okoli 3. ure so policisti bili obveščeni o eksploziji na oknu stanovanjske hiše na območju Iga. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na okno objekta nastavil močnejše pritotehnično sredstvo, ki je ob eksploziji poškodovalo okno objekta. Delci razbitega stekla pa so lažje poškodovali osebo, ki se je nahajala v prostoru. Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina:

V petek okoli 12.30 so policisti bili obveščeni, da je v četrtek okoli 13. ure za Bežigradom do stanovanjske hiše oškodovanke pristopil neznani storilec in oškodovanko pod pretvezo, da bo zamenjal napeljavo za televizijo, odpeljal v klet. Po nekaj minutah je neznani moški odšel, oškodovanka pa je naknadno ugotovila, da ji je bila iz hiše odtujena gotovina in nakit. Neznanec jo je s tem dejanjem oškodoval za okoli 1000 evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis: moški star okoli 30 let, visok okoli 170 cm, srednje postave, svetlih kratkih las, oblečen je bil v športna oblačila

Prometna varnost
Prometne nesreče:

V petek, nekaj po 22. uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Lazah v Tuhinju. Do sedaj je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila vozil od Kamnika proti Motniku, ter v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v pravilno vozečo voznico osebnega vozila. Ob prihodu policistov na kraj je tam bila lažje poškodovana voznica osebnega vozila, ki je bila nato s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Povzročitelj prometne nesreče pa je pred tem s kraja že odšel. V bližini kraja nesreče so policisti izsledili težje poškodovano osebo, ki se je poškodovala pri padcu v globino in je bila prav tako odpeljana z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana. Samo preverjanje okoliščin trenutno še intenzivno poteka. Po vseh znanih dejstvih in okoliščinah nesreče bodo policisti ustrezno ukrepali.

V soboto, okoli 12. ure so policisti bili obveščeni o prometni nesreči v Vodicah pri Gabrovki. Voznik traktorja je na osi med traktorjem in prikolico prevažal sopotnico, ki je med vožnjo izgubila ravnotežje, ter padla po vozišču. Pri tem je zadobila hude telesne poškodbe in je bila s helikopterjem odpeljana v UKC Ljubljana. Po do sedaj znanih podatkih njeno življenje ni ogroženo. Policisti so vozniku traktorja odredili tudi preizkus z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestne prometu in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

V petek, okoli 23.30 je v naselju Zgornje Koseze prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena pešec in voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je pešec neoznačen in v temnih oblačilih hodil po neosvetljenem
vozišči, kjer je v njega trčil voznik osebnega vozila. V nesreči se je pešec lažje poškodoval. Z obema je bil opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pri vozniku pokazal rezultat 0,20 mg/l, pri pešcu pa 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Oba sta prav tako kršila odlok o prepovedi gibanja med 21. in 6. uro. Za vse navedene kršitve je bil obema izdan plačilni nalog, vozniku pa tudi začasno odvzeto vozniško dovoljenje.