urednistvo@preteklih24.si

Voznico s slabimi tremi promili alkohola v krvi, policisti pridržali

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 1 obvestilo o prometni nesreči z materialno škodo; 4 prijave kršitev javnega reda in miru na javnem kraju; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom.

Slika je simbolična

Dogodki:

Policisti so včeraj obravnavali nesrečo na smučišču in poškodbe pri smučarju, ki je padel sam. Med smučanjem so se mu odpele smuči.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

Včeraj opoldan je na avtocesti obstalo vozilo v okvari. Kraj so zavarovali uslužbenci DARS.

Gorenjski policisti za izravnalne ukrepe so včeraj obravnavali dva državljana Romunije, ki sta imela za prodajo pri sebi posode in nože. Proti obema so uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve predpisov o prijavi prebivališča.

Blejski policisti so včeraj zvečer obravnavali voznico, ki je vozila s skoraj tremi promili alkohola (1,37 mg/l), zaradi česar so jo tudi pridržali. Zaradi hujšega prekrška proti njej poteka prekrškovni postopek. Tveganje pri vožnji pod vplivom alkohola se začne že pri 0,09 mg/l alkohola, ko se poslabša sposobnost opazovanja premikajočih se luči. Vozite trezni in ne ogrožajte drugih.

Pripor

Kranjski kriminalisti so ta teden s kazensko ovadbo na pristojno sodišče privedli osumljenca vloma v poslovni objekt s tega tedna. Storilec je v objekt na območju Kranja vlomil v ponedeljek zvečer, odtujil pa je denar in pijačo. Kriminalisti so ga na podlagi zbranih obvestil prijeli v torek zjutraj, v sredo pa je bil zanj odrejen pripor. Osumljenec je bil v preteklosti že obravnavan zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

Kriminaliteta

Na Bledu je bilo vlomljeno v objekt in odtujeni športni pripomočki.

V Spodnjih Bitnjah pa so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjski objekt. Storilec je v hišo neuspešno poskušal nasilno vstopiti na več mestih.